Sjednica Stožera CZ Grada Našica: Thompsonov koncert bit će strogo kontroliranim po epidemiološkim pravilima

Sjednica Stožera civilne zaštite Grada Našica protekla je jučer (20. srpnja) u procjeni trenutne situacije na području Grada i okolice nakon nevremena i poplave koja je u ponedjeljak zahvatila to područje, te skorašnjeg koncerta povodom Dana obilježavanja pobjede nad tzv. JNA i ustroja 132. brigade Hrvatske vojske.

Konstatirano je kako se voda u poplavljenim područjima povlači, a svi djelatnici Javne vatrogasne postrojbe i pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava i dalje aktivno rade na terenu, ispumpavaju vodu iz podruma te doniraju isušivače za vlagu.

Također je istaknuto kako će se pomoć oštećenima vršiti iz gradskog proračuna, a svi oni kojima su poplavljeni stambeni prostori trebaju do kraja tjedna podnijeti zahtjev u Gradsku upravu, kako bi se procijenila šteta i pomoglo u saniranju sukladno gradskom proračunu.

O organizaciji manifestacije povodom Dana obilježavanja pobjede nad tzv. JNA i ustroja 132. brigade Hrvatske vojske, 30. jubilarne obljetnice, govorio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

-Tu smo manifestaciju započeli prije mjesec u organizaciji Nexe Teama Našice koji je organizirao ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“, a sada se nastavlja Thompsonovim koncertom i drugim nizom događanja sve do listopada kada je i obljetnica 132. brigade. Koncert Marka Perkovića Thompsona bit će u subotu (24. srpnja) na novouređenom trgu u centru Našica s početkom u 20.30 sati, a ulaz će biti strogo kontroliran po epidemiološkim pravilima – rekao je Kašuba.

Istaknuo je kako se na 4 tisuće četvornih metara, ograđenog područja, očekuje maksimalan broj od 5 tisuća posjetitelja.

– Posjetitelji će imati besplatne ulaznice, no, vršit će se njihova identifikacija i numeracija. Koncert će osiguravati oko 200 redara, 40-tak vatrogasaca, 30 zaštitara, te policija i interventna policija – dodao je Kašuba ističući kako će ograđeni prostor imati 5 ulaza na kojima će zaštitari i redari vršiti kontrolu.

Kašuba je uputio zamolbu svim sugrađanima i posjetiteljima koji žele biti u prisustvovati koncertu da izvade Covid potvrde.

– Pozivamo se na upute Stožera civilne zaštite prema kojima je na snazi zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja u kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom potvrdom. Stoga bih molio sve sugrađane i sugrađanke koji žele biti u kontroliranom prostoru i na koncertu da 3 dana prije osiguraju Covid potvrde.– rekao je Kašuba te se ujedno osvrnuo o na važnost cijepljenja protiv Covid zaraze.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content