Sjednica Stožera CZ Grada Našica: Thompsonov koncert bit će strogo kontroliranim po epidemiološkim pravilima

Sjednica Stožera civilne zaštite Grada Našica protekla je jučer (20. srpnja) u procjeni trenutne situacije na području Grada i okolice nakon nevremena i poplave koja je u ponedjeljak zahvatila to područje, te skorašnjeg koncerta povodom Dana obilježavanja pobjede nad tzv. JNA i ustroja 132. brigade Hrvatske vojske.

Konstatirano je kako se voda u poplavljenim područjima povlači, a svi djelatnici Javne vatrogasne postrojbe i pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava i dalje aktivno rade na terenu, ispumpavaju vodu iz podruma te doniraju isušivače za vlagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Također je istaknuto kako će se pomoć oštećenima vršiti iz gradskog proračuna, a svi oni kojima su poplavljeni stambeni prostori trebaju do kraja tjedna podnijeti zahtjev u Gradsku upravu, kako bi se procijenila šteta i pomoglo u saniranju sukladno gradskom proračunu.

O organizaciji manifestacije povodom Dana obilježavanja pobjede nad tzv. JNA i ustroja 132. brigade Hrvatske vojske, 30. jubilarne obljetnice, govorio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

-Tu smo manifestaciju započeli prije mjesec u organizaciji Nexe Teama Našice koji je organizirao ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“, a sada se nastavlja Thompsonovim koncertom i drugim nizom događanja sve do listopada kada je i obljetnica 132. brigade. Koncert Marka Perkovića Thompsona bit će u subotu (24. srpnja) na novouređenom trgu u centru Našica s početkom u 20.30 sati, a ulaz će biti strogo kontroliran po epidemiološkim pravilima – rekao je Kašuba.

Istaknuo je kako se na 4 tisuće četvornih metara, ograđenog područja, očekuje maksimalan broj od 5 tisuća posjetitelja.

– Posjetitelji će imati besplatne ulaznice, no, vršit će se njihova identifikacija i numeracija. Koncert će osiguravati oko 200 redara, 40-tak vatrogasaca, 30 zaštitara, te policija i interventna policija – dodao je Kašuba ističući kako će ograđeni prostor imati 5 ulaza na kojima će zaštitari i redari vršiti kontrolu.

Kašuba je uputio zamolbu svim sugrađanima i posjetiteljima koji žele biti u prisustvovati koncertu da izvade Covid potvrde.

– Pozivamo se na upute Stožera civilne zaštite prema kojima je na snazi zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja u kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom potvrdom. Stoga bih molio sve sugrađane i sugrađanke koji žele biti u kontroliranom prostoru i na koncertu da 3 dana prije osiguraju Covid potvrde.– rekao je Kašuba te se ujedno osvrnuo o na važnost cijepljenja protiv Covid zaraze.

(www.icv.hr, tj)