Stanje u prometu prošlog tjedna: Najviše napuhao biciklist u Š. Bukovici, dvojici vozača izrečena kazna zatvora

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenima je 5 sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđeno, a 4 prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Nakon dužeg perioda bez padalina u petak, prvoga dana kišnog vikenda, je evidentirano 6 prometnih nesreća koje su se dogodile zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti, no srećom sve su bile samo s materijalnom štetom. 

UTVRĐENO 119 PREKRŠAJA

Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 119 prekršaja, od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 19 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.10 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 45 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u utorak u 19.30 sati u Špišić Bukovici.

Tijekom vikenda su sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 2 vozača, jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pri čemu je uzrokovao prometnu nesreću. Protiv oba vozača je proveden ubrzani prekršajni postupak u kojima su im određene kazne od 20 dana zatvora, uvjetno na godinu dana.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content