ŠTO JE TO POSEBNO KOD VLADE MANDIĆA? Nakon rajčice od gotovo dva kilograma pohvalio se i češnjakom od 180 centimetara

Što bi to moglo biti posebno kod Vlade Mandića? Ovaj veseli gospodin iz Cabune prije nekoliko godina u svom je vrtu ubrao rajčicu od gotovo dva kilograma, a danas se pohvalio novim ”ulovom”. Iz njegovog vrta ”izašao” je češnjak od čak 180 centimetara koji je skoro duplo veći od uobičajene visine.

Uslijedilo je naše sasvim logično pitanje, postoji li neka posebna metoda koju Vlado koristi kako bi uzgojio toliko povrće, točnije, spomenuto začinsko bilje? 

– Ne, ne postoji nikakva posebna metoda koju koristim prilikom sijanja sjemena. Uzgajam ga sam, možda u tome leži tajna, tko će to znati. Zanimljivo je zapravo kako se to događa upravo kod mene, a ne znam razlog zašto. Sjeme koje uzgajam znao sam podijeliti i susjedima, ali niti kod njih se nikada nije dogodilo nešto slično – govori nam Vlado.

vlado mandic1

Kako nam kaže, češnjak o kojem razgovaramo bio je jedan jedini koji se isticao iz mase, svi ostali bili su ”normalne” visine, oko jednog metra.

– Vaga je pokazala 950 grama, tako da se može zaključiti kako je ovo pravi ”kapitalac”. Posadio sam ga u jesen, dobro vodio brigu o gnojidbi, jer ne smije se staviti previše kako se sjeme ne bi ”spržilo”, ali nisam ih tretirao nikakvim posebnim pripravcima, sve je ovo prirodno. Sva sreća da ga nitko od susjeda nije vidio, mogao sam na kraju ostati bez njega- zaključio Vlado kroz šalu.

Niti on nam nije znao puno više reći, jer ni sam ne zna u čemu je zapravo tajna i što dovodi do tolikih ”plodova”. Kako češnjak raste na sunčanom i toplom staništu, možda je i ovo ludo vrijeme pripomoglo svemu? Možemo samo nagađati. Nadamo se kako će Vlado, ako otkrije ”krivca” za sve napisano, odgovore otkriti i nama. (www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content