Sva kupališta s područja OBŽ dobila oznaku izvrsne vode osim Zelenog otoka: Oba jezera u Jošavi i Našički bajer sigurni za kupanje

Na svih 16 kupališta na području Osječko-baranjske županije analizirana je kvaliteta vode i sva su sigurna za kupanje, a samo su vode kupališta na Dunavu, uz vikend naselje na Zelenom otoku, ocijenjene dobro, izvijestili su iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji provodi kontrolu.

Zavod redovito uzima uzorke i analizira ih prema strogim kriterijima, Uredbe o kakvoći vode za kupanje, koja je usklađena s Uredbom Europske unije.

Mikrobiološkom analizom uključena su dva najvažnija pokazatelja za crijevni enterokok i Escherichiju coli.

Od 16 kupališta u Osječko-baranjskoj županiji, na kojima se provodi kontrola vode, tri su službena na Dravi: Kopakabana, Željeznički most i Pampas.

No osim na tim kupalištima zavod kontrolira kvalitetu vode i na bajeru Juga 2, jezeru Mlinac, jezeru Jošava I, jezeru Jošava II, kupalištu Dunav na Zelenom otoku, kupalištu Đola u Dardi, kupalištu Puškaš u Topolju, akumulacijama Borovik i Lapovac, kupalištu na Dravi u Bistrincima, Bizovačkom, Našičkom i Đakovačkom bajeru.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content