U OBŽ od 166 obrađenih uzoraka deset je pozitivnih: U bolnicama nema hospitaliziranih pacijenata od Covida-19

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 166 uzoraka od kojih je deset bilo pozitivno na koronavirus.

U osječkom KBC-u, kao ni u Općoj županijskoj bolnici Našice, na bolničkom liječenju nema pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 399 osoba.

U proteklih tjedan dana (od 7. do 13. srpnja) policijski službenici proveli su 16 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja (u Dalju i Osijeku). Obavili su i 877 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera (u Belišću).

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 6. do 12. srpnja obavili su 146 nadzora provođenja epidemioloških mjera (54 u ugostiteljskim objektima, 49 u prodavaonicama, 19 u trgovačkim centrima, sedam na tržnicama, po šest u svatovima i u uslužnim djelatnostima, po dvoje u pekarnicama i na javnim okupljanjima te jedna na sportskom događaju), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Stožer civilne zaštite OBŽ aktualnu epidemiološku situaciju na području županije ocijenjuje zadovoljavajućom, no ponovno naglašava veliku važnost odgovornog ponašanja i provođenja propisanih preporuka, kao i cijepljenja.

Stoga se redoviti postupci cijepljenja protiv koronavirusa nastavljaju, a sljedeći vikend bit će opet organizirano i cijepljenje bez prethodnog naručivanja, i to u Osijeku 17. i 18. srpnja te 17. srpnja u Đakovu.

Na području Osječko-baranjske županije do sada je prvom dozom cijepljeno 38,9 posto ukupnog stanovništva, odnosno 46,8 posto odraslog stanovništva, dok je završnom dozom cijepljeno 32,1 posto ukupnog odnosno 38,6 posto odraslog stanovništva.

Tijekom prošlog vikenda u Osijeku i Đakovu na cijepljenje bez prethodnog naručivanja odazvalo se ukupno 2.193 osobe, dok je po pozivu na redovitim punktovima u OBŽ od 5. do 11. srpnja cijepljena 5.531 osoba.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content