U Staroj Jošavi nema pitke vode zbog mikrobioloških odstupanja: Sigurnost i zdravlje mještana su najvažniji

U orahovačkom prigradskom naselju Stara Jošava od strane nadležnog Zavoda, dobiveno je upozorenje da voda nije za piće, već samo za tehnološku upotrebu. Naime, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je izvršio redovnu analizu vode na orahovačkoj vodovodnoj mreži te se kod isporuke prema Staroj Jošavi evidentiralo određeno odstupanje od primjerene, zdrave pitke vode.

-Na upozorenje Zavoda za javno zdravstvo moramo promptno reagirati radi zaštite naših mještana. Ni u kome slučaju nismo željeli riskirati te smo isti tren obavijestili tehničku podršku iz Zagreba kako bi se odradile sve potrebne radnje na promatranom crpilištu. Paralelno, naši djelatnici su na terenu i prema uputama vrše ispiranje spornog djela distributivne mreže Stara Jošava. U dogovoru s vodstvom Grada odmah smo reagirali po pitanju osiguranja pitke vode za mještane Stare Jošave putem cisterni orahovačkih vatrogasaca. Naglašavam kako sve skupa ne bi trebalo dugo trajati jer već danas navedeni Zavod uzima nove uzorke, i ako sve bude u redu u ponedjeljak bi mještani navedenog prigradskog naselja trebali dobiti redovnu isporuku pitke vode – kaže direktor poduzeća VODA d.o.o. Tomislav Katalinić.

U dogovoru gradonačelnika Saše Ristera i DVD-a Orahovica, odlučeno je kako će se danas od 12 sati mještanima Stare Jošave kroz cijelo naselje, vatrogasnom cisternom razvoziti pitka voda, dok će se druga tura vode dostaviti danas od 18 sati. Voda će također biti razvožena i u dane vikenda (subota i nedjelja), ujutro od 9, a druga od 18 sati.

-Molimo mještane Stare Jošave, a kojima je voda potrebna, da u navedeno vrijeme izađu ispred svojih domova kako bi si natočili pitku vodu. Kako je rekao i direktor Katalinić, žurno se radi na otklanjanju ovih odstupanja i molimo mještane za kratko strpljenje – rekao je orahovački gradonačelnik Saša Rister. Mještani Stare Jošave također su pohvalili Grad i poduzeće VODA d.o.o. na brzoj reakciji i upozorenju te posebno na angažmanu da ipak u ove dane pregleda vode, imaju vodu za piće.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content