U Velikoj Črešnjevici održano natjecanje starom vatrogasnom špricom, slavile vatrogaskinje iz Otrovanca i vatrogasci iz Pitomače

Bilo je to zanimljivo poslijepodne u Velikoj Črešnjevici gdje se, već tradicionalno, održalo natjecanje starom vatrogasnom špricom. Nastupilo je 15 ekipa, a kod vatrogaskinja je slavio DVD Otrovanec, kod vatrogasaca najbolji je bio DVD Pitomača. Natjecatelje su, ozmeđu ostalih, pozdravili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković.

Samo natjecanje sastoji se od nekoliko bodovnih disciplina. Ekipa koja teži iznad 800 kilograma, dobiva „pozitivne bodove“, oni koji su „lakši“, imaju negativne. Važno je pogoditi alku, po mogućnosti u sridu, a to donosi nove bodove. Ako vam je ona ispala, tada ste “u negativi”. Vatrogasni dio je punjenje posude s vodom, pretjerivanje lopte preko ljestava i rušenje boca. Na kraju svakoj ekipi slijedi, „na eks“, ispijanje hladnog napitka.

Kad se to sve zbrojilo, kod žena je slavio DVD Otrovanec, ispred DVD-a iz Velike Črešnjevice. Kod muških, prvo mjesto je pripalo Pitomači, ispred DVD-a Sedlarica i DVD-a Kladare. U Velikoj Črešnjevici nastupili su: tri ekipe iz Velike Črešnjevice, dvije iz Starogradačkog Marofa i Otrovanca te po jedna iz Dinjevca, Virja, Turnašice, Sedlarice, Starog Gradca, Kladara, Vukosavljevice i Pitomače.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content