Udruga Jaglac i stručnjaci u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” sudjelovali u studijskom putovanju u Križevce i Koprivnicu

U sklopu projekta ”Nauči me i uspjet ću!” Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” 14 stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom, a koji pripadaju ciljnoj skupini 3 navedenog projekta, sudjelovali su na jednodnevnom studijskom putovanju u Križevce i Koprivnicu. U sklopu putovanja sudionici su posjetili Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci gdje ih je s korisnicima udruge dočekala predsjednica Tamara Premuš. U ugodnoj atmosferi upoznali su se s radom udruge, obišli prostor u kojem udruga djeluje te razmijenili međusobna iskustva.

Nakon toga, posjetili su društveno poduzeće Hedona d.o.o. u Križevcima koje se bavi proizvodnjom čokolade i čokoladnih pralina i zapošljava osobe s invaliditetom. Kako kažu sudionici iz udruge Jaglac Hedona d.o.o. primjer je dobre prakse koji promiče socijalnu inkluziju osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada. Sudionike je s radom Hedone d.o.o. te proizvodima i ponudom upoznala direktorica Alemka Lončar.

Na kraju putovanja, sudionici su posjetili i Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ Koprivnica gdje su ih s radom udruge upoznali predsjednica udruge Nevenka Fuchs i dopredsjednik udruge Dražen Novačić. Zajednički su obišli njihov novi prostor te se kroz razgovor dotakli različitih zajedničkih tema vezanih uz rad i djelovanje udruga.

Studijsko putovanje u Križevce i Koprivnicu i posjet srodnim udrugama te primjerima dobre prakse omogućeno je kroz projekt “Nauči me i uspjet ću!” koji je odobren u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Vladimir Grgurić

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content