UPOZORENJE Povlači se nekoliko sladoleda zbog etilen oksida: Moguć je povrat novca

blank
Freepik

Nekoliko sladoleda proizvođača Froneri Austria GmbH, koji se mogu kupiti u prodavaonicama SPAR-a, povlači se s tržišta zbog utvrđene prisutnosti etilen oksida (ETO) u jednom od sastojaka sladoleda u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU-a, piše Večernji.hr.

Riječ je o sladoledima: NUII BERRY 270 ml (3X90 ml),  NUII MANGO 270 ml (3X90 ml), NUII MACADAM.270 ml (3X90 ml), NUII TEXAN PECAN 270 ml (3×90 ml) i sladoledu MILKA MINI ŠTAPIĆ 6X50ml.

Razlog povlačenja proizvoda prema informaciji proizvođača je utvrđena prisutnost etilen oksida (ETO) u jednom od sastojaka sladoleda u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU-a. Sastojak se koristi u malim količinama u proizvodnji sladoleda, te je razina ETO u gotovom proizvodu vrlo niska i znatno ispod granične vrijednosti. Vrlo je mala vjerojatnost da isti predstavlja zdravstveni rizik za kupce, stoji u priopćenju Više informacija može se pronaći na internetskoj stranici proizvođača

Mole se kupci koji su kupili isključivo gore navedene proizvode da ih vrate u najbližu Spar poslovnicu gdje će im biti vraćen novac. Glavni prioritet SPAR-a je zaštita i zadovoljstvo svojih kupaca te se ovim putem ispričavamo zbog nastale neugodnosti, stoji u priopćenju.

(vecernji.hr)