Zajedničkim snagama do izgradnje brze ceste: Župan Andrović održao radni sastanak s bjelovarsko-bilogorskim županom Marušićem

U Uredu župana Virovitičko-podravske županije u Virovitici danas (ponedjeljak) je održan radni sastanak virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića. Cilj sastanka je jačanje suradnje na svim segmentima između ove dvije županije, a najvažnija tema bila je, istakli su, brza cesta Vrbovac – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje za koju će zajedničkim snagama i dalje nastojati da se što prije dovrši.

– Zajedničkim snagama i dalje ćemo nastojati da se ta cesta dovrši te da se nađu sredstva bilo to iz Europske unije, ili državnog proračuna, ali bitno je da obojica dajemo podršku tom projektu – istaknuo je župan Andrović.

Župan Marušić dodao je kako se brza cesta realizira u najboljem mogućem roku.
– Radovi su u tijeku, nema poteškoća, nema zastoja i vjerujem da ćemo u to u što skorijem roku zajedničkim snagama realizirati. Taj će projekt uvelike unaprijediti jer imamo puno ljudi koji putuju na posao iz Virovitičke županije u Bjelovarsku i obrnuto. Da ne spominjem onaj segment u gospodarstvu gdje će procvjetati naše gospodarske zone, gdje ćemo biti sigurno i konkurentni i privlačniji investitorima kako u Bjelovarskoj tako i u Virovitičkoj županiji. Tako da je to jedan onaj bitni kapitalni projekt koji će sigurno unaprijediti razvoj ovih dviju županija – rekao je Marušić.

Također, govorili su i o projektima koji se odnose na razvoj gospodarstva i poljoprivrede te međusobne suradnje u tom pogledu, koje do sada nije bilo.

– Razgovarali smo i o projektima sustava navodnjavanja koji imamo mi ovdje na području Virovitičko-podravske županije. Znamo također da Bjelovarsko-bilogorska županije ima dosta obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji se bave ruralnim turizmom tako da sve su to mogućnosti suradnje između dvije županije i ne samo na poljoprivredi nego i na nekim razinama gospodarstva i turizma – ističe Andrović.

Također, nastojat će ostvariti i suradnju kroz dva najveća sajma u Hrvatskoj, Gudovac i Viroexpo, kao i kroz cijepljenje stanovništva, odnosno razmjene iskustava kako bi postigli zacrtani cilj koji je jednak kod obje županije – procijepljenost više od 50 posto stanovništva.

– Znamo da smo do sada usklađivali termine kada će biti koji sajam, da smo bili partneri na sajmovima, tako ćemo naravno nastaviti i dalje – rekao je Andrović te dodao da je ovaj sastanak bio prilika i za razmjenu iskustava oko cijepljenja stanovništva kako bi mogli živjeti sigurnije i kako bi ova pandemija, barem u Hrvatskoj, što prije prestala.

(www.icv.hr, žđl, Foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content