Započeli radovi na rekonstrukciji raskrižja u središtu Čačinaca: Semaforima do veće sigurnosti u prometu

Danas (ponedjeljak) su započeli radovi na rekonstrukciji raskrižja u središtu Čačinaca koji će prema predviđanjima trajati najduže 3 mjeseca. Iako svjesni prometnih čepova koji će se stvarati u određenim trenucima iz Općine Čačinci mole stanovnike za strpljenje i razumijevanje.

– Dugogodišnji problem sigurnosti svih sudionika u prometu središtem Čačinaca uskoro će biti riješen jer ćemo semaforizacijom raskrižja učestale opasnosti koje prijete svim sudionicima u prometu potpunom rekonstrukcijom središta Čačinaca zasigurno uspjeti smanjiti na minimum, a time ćemo paralelno pružiti najvišu sigurnost svim sudionicima posebice pješacima kao najranjivijoj skupini – rekao je načelnik Alen Jurenac.

Radovi u sredistu Cacinaca 2

Iako je tijekom procesa izrade rješenja analizirana i mogućnost izgradnje kružnog toka, ista je odbačena zbog lokacijskih i prometno-sigurnosnih uvjeta, a koji se odnose na premali radijus.

– Osim semaforizacije središta, planirano je i postavljanje semafora s radarom ispred Osnovne škole čime će se značajno pospješiti sigurnost svih sudionika u prometu, a u ovom slučaju, posebno onih najmlađih. Procijenjena vrijednost radova je 3 milijuna kuna bez PDV-a za što su sredstva osigurale Hrvatske ceste, a izvođač radova je Gravia Osijek – zaključio je Jurenac.

(ww.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content