2. ŽNL NAŠICE Vihor i Zagorac ostvarili uvjerljive pobjede u prvom kolu, Lila i Mladost iz Stipanovaca slavili u gostima, Slavonija bolja od Croatije

Proteklog vikenda, osim 1. ŽNL OBŽ, krenulo je natjecanje i u 2. županijskoj nogometnoj ligi Našice. Najefikasnija utakmica gledala se u Zoljanu gdje je istoimeni domaćin odigrao remi sa šest pogodaka s Omladincem iz Vukojevaca.

Već u 1. minuti utakmice glavni sudac utakmice Aleksandar Vuzem pokazao je na bijelu točku za domaći sastav, a najstrožu kaznu u pogodak je pretvorio Ivan Devald. U nešto više od deset minuta Omladinac je u potpunosti preokrenuo utakmicu. Prvo je na 1:1 izjednačio Matej Stražanček u 11. minuti, a minutu kasnije Ivica Gogić svojim ih je golom doveo u prednost. Domagoj Knežević vratio je stvari na početak u 63. minuti, no veselje na klupi Zoljana nije dugo trajalo. U 65. minuti novu prednost gostima osigurao je Gogić svojim drugim pogotkom, dok je konačan rezultat utakmice, 3:3, postavio Marko Stilin petnaest minuta prije kraja susreta. Gosti su posljednjih 20 minuta odigrali s igračem manje, budući da je zbog dvije javne opomene isključen Sven Strakoš.

Sedam žutih, jedan crveni karton i tri pogotka vidjeli smo u Breziku gdje je gostovala Lila. Gosti su poveli u trećoj minuti preko Davida Pleše, a bio je to ujedno jedini pogodak u prvih 45. minuta. Goran Potolovec ”poduplao” je prednost nakon 56. minuta igre, dok je u posljednjoj minuti utakmice konačnih 3:0 za Lilu postavio Matija Petrović. Isključenje u domaćim redovima ”zaradio” je Ivan Ador koji je igru morao napustiti u 77. minuti.

Identičnim rezultatom završila je utakmica u Našicama gdje je Šipovac dočekao Mladost iz Stipanovaca. U smiraj prvog poluvremena, nekoliko trenutaka prije odlaska na odmor, pogodak je za gostujući sastav postigao Marin Pastvečko. Isti je igrač zatvorio susret u 75. minuti kada je pogodio za 3:0, dok se između njegova dva pogotka u strijelce upisao kapetan Domagoj Levačić.

Sigurnu pobjedu ostvarili su nogometaši Zagorca 1952 koji su u na svom terenu u Beljevini dočekali Iskricu. Darko Kokoška doveo je svoj sastav u prednost nakon 9 minuta igre iz kaznenog udarca, u 35. na 2:0 povisio je Juraj Špehar, a isti je igrač mrežu Prevolšeka pogodio i tri minute kasnije. Konačnih 4:0 postavio je Manuel Eršetić u 87. minuti.

Dino Gašparić otvorio je susret između ”svoje” Slavonije i Croatije iz Velimirovca pogotkom u 5. minuti utakmice za početnu prednost domaće momčadi. 20 minuta nakon prvog pogotka prednost je ”neutralizirao” Josip Pejaković, Marin Grgić matirao je vratara Kurtanjeka za novo vodstvo Slavonije u 31., dok je konačnih 2:2 nakon prvih 45. minuta postavio Davor Pavlović. Na otvaranju nastavka vidjeli smo posljednji pogodak na utakmici. Svojim drugim pogotkom Grgić je riješio pitanje pobjednika i donio svojoj momčadi tri boda na otvaranju prvenstva.

Omladinac iz Nize poražen je kod kuće u 1. kolu od Vihora iz Jelisavca s uvjerljivih 4:0. Nakon sedam minuta igre Patrik Čiš pogodio je za vodstvo od 1:0, a do 21. minute već je bilo sigurnih 3:0. Pogotke su postigli Samir Kubala i Ante Perković, dok je konačan rezultat susreta postavio Bruno Jantula.

U posljednjem susretu kola Željezničar iz Markovca Našičkog slavio je s minimalnih 1:0 protiv Sloge iz Podgorača. Jedini pogodak na utakmici postigao je Tomislav Kolembus u 16. minuti.

Prvo mjesto trenutno drži Vihor iz Jelisavca, drugi je Zagorac 1952, treća Lila, a četvrto mjesto nakon prvog kola pripalo je Mladosti iz Stipanovaca. Na posljednjem mjestu na tablici nakon prvih 90 minuta nalazi se Omladinac iz Nize.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content