3. HNL ISTOK Belišće nova tri boda ”lovi” protiv Graničara iz Županje, NAŠK gostuje u Požegi kod Slavonije

Nakon pobjede u prvom kolu protiv NAŠK-a i nakon uspješno svladane prepreke u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa, u kojem su na domaćem terenu uvjerljivo slavili protiv Mladosti iz Preloga s 4:1, nogometaši Belišća u 2. kolu 3. HNL Istok ”love” nove bodove.

Na Gradskom stadionu Belišće sutra će tako gostovati Graničar koji je također protekle srijede odigrao kup susret, no ostali su bez daljnje faze natjecanja. U Županji je s minimalnih 1:0 slavio član 3. HNL Zapad, Rudar iz Labina.

Prema dostupnim informacijama, Graničar je momčad čija je prva ekipa već dugo na okupu i drže se uigranosti kao svoje najveće prednosti. Nekoliko je promjena napravljeno u ljetnom prijelaznom roku, trojica igrača napustilo je redove trenera Dražena Ilića, no kao veliko pojačanje klubu se priključio sedamnaestogodišnji Gabriel Dretvić koji je pristigao iz Gradišta, odnosno Slavonca.

I dok u redovima Belišća nema suspendiranih igrača za sutrašnji susret, sigurno je kako će Graničar na gostovanje otputovati bez Slavena Pejčića koji će odrađivati ”kaznu” zbog crvenog kartona.

U ”veličkoj ljepotici”, kako nazivaju ovaj susret, snage će odmjeriti Slavonija iz Požege i NAŠK. Slavonija je također u tjednu koji je iza nas odigrala pretkolo Hrvatskog kupa, no dijelili su sudbinu Graničara. Bivši prvoligaš, Međimurje, s uvjerljivih je 4:0 slavio na domaćem terenu čime su si osigurali nastup 1/16 finala. I jedna i druga momčad tražit će tako prvu pobjedu u novoj sezoni. Podsjetimo, Našičani su u ogledu s Belišćem poraženi 2:0, dok je Slavonija remizirala s Bedemom iz Ivankova.

I jedna i druga momčad trebale bi na raspolaganju imati sve igrače, tako da za sastav u redovima NAŠK-a konkuriraju i Benjamin Dijanešić te Leo Kaltenbaher.

Ovaj susret na rasporedu je sutra od 19:30 sati, a odigrat će se na Sportsko rekreacijskom centru Velika u Velikoj.

3. HNL ISTOK

2. kolo:

Slavonac – Oriolik (subota, 28. kolovoza od 17:30 sati, Bukovlje)

HNK Vukovar 1991 – Marsonija (subota, 28. kolovoza od 17:30 sati, Vukovar)

Darda – Sloga (subota, 28. kolovoza od 17:30 sati, Darda)

Belišće – Graničar (subota, 28. kolovoza od 17:30 sati, Belišće)

Đakovo-Croatia – Bedem (subota, 28. kolovoza od 17:30 sati, Đakovo)

Slavija – Kutjevo (subota, 28. kolovoza od 17:30 sati, Pleternica)

Čepin – Vuteks-Sloga (subota, 28. kolovoza od 17:30 sati, Čepin)

Slavonija – NAŠK (subota, 28. kolovoza od 19:30 sati, Velika)

Omladinac – Zrinski (nedjelja, 29. kolovoza od 17:30 sati, Gornja Vrba)

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content