3. HNL ISTOK Belišće slavilo u Našicama: Anočić i Jurič poentirali za tri boda na startu sezone

Nogometaši Belišća nakon 34 prošlosezonska kola zasjeli su na prvo mjesto prvenstvene ljestvice i samim time “okitili” se naslovom prvaka 3. HNL Istok. Završnica sezone bila je izuzetno napeta. U posljednje kolo ušli su izjednačeni s Vukovarom 1991. koji im je “puhao za vrat” s jednakim brojem bodova, a o svemu su odlučivale utakmice u Belišću, odnosno Ivankovu.

Vukovar je u gostima slavio s minimalnih 1:0, a s obzirom na kretanje rezultata u Belišću, bilo bi im to dovoljno za prvo mjesto. Silvio Anočić doveo je Belišće u prednost od 1:0, ali su do isteka prvih 45 minuta gosti iz Kutjeva u potpunosti preokrenuli susret. Čim se krenulo s centra u drugom dijelu Stjepan Salapić vratio je stvari na početak, u 53. minuti Jurica Barišić još je jednom doveo domaći sastav u vodstvo, a konačnih 4:2 i veliko slavlje u redovima “crvenih” donio je Anočić svojim drugim pogotkom.

Ušlo je tako Belišće u kvalifikacije za 2.HNL, a “pomazio” ih je i ždrijeb koji ih je direktno poslao u finale gdje su čekali pobjednika utakmice između Mladosti iz Ždralova i Jaruna. Potonja momčad plasirala se u finale, slavila u Kustošiji protiv Belišća i samim time osigurala ulazak u viši rang.

Nedostajalo je tako malo sreće, no što je tu je. Nova sezona već je “pokucala” na vrata, ciljevi su ostali isti, a samim time i ove će se godine pokušati doći do prvog mjesta. Uvodna prepreka uspješno je preskočena, stradao je NAŠK koji je prvake dočekao na svom terenu.

Našičani su posljednje mjesto prošle sezone izbjegli za svega pet bodova, ali s novim pojačanjima koji su pristigli u njihove redove ove se godine nadaju puno boljem rezultatu. Klubu su pristupili Matej Šileš Tomislav Topolovec, a pojačala su ih i dva dobro poznata lica za sve ljubitelje nogometa iz Virovitičko-podravske županijePapukov Leo Kaltenbaher i Benjamin Dijanešić, donedavni igrač Slatine. Unatoč tome, kako se već dalo zaključiti, do pozitivnog rezultata proteklog vikenda nisu došli.

Bivši član talijanske Rome, prvoligaša s Drave, vinkovačke Cibalije i Šibenika, Silvio Anočić, na samom je otvaranju susreta doveo svoju momčad u prednost. Igrala se 10. minuta kada je svladao domaćeg čuvara mreže Roberta Mikičića, a nakon toga zatišje što se pogodaka tiče sve do 74. minute. Matej Ante Jurić, osamnaestogodišnji igrač koji je svoju nogometnu karijeru započeo u Čepinu i koji je proteklog mjeseca pristupio Belišću, postigao je svoj drugi pogodak za ”crvene” u službenim utakmicama i samim time zaključio subotnji susret.

Našičani će tako bodove morati tražiti u nekoj od sljedećih utakmica, a novu priliku imat će već ovog vikenda kada će gostovati u Požegi kod Slavonije (1:1 Bedem). Belišće će pak novi ”trobod” tražiti na domaćem terenu gdje im u goste stiže Graničar iz Županje koji je također porazom ušao u sezonu. Na Spomen stadionu prvog igranja nogometa u Hrvatskoj slavio je Omladinac iz Gornje Vrbe s 3:1. Dodajmo kako je Leo Kaltenbaher odradio cijeli susret u redovima NAŠK-a, dok je Benjamin Dijanešić ušao s klupe i odigrao posljednjih pola sata.

Belišće se nakon prvog kola pozicioniralo na 4. mjestu, dok se NAŠK smjestio na pretposljednjem 17. mjestu.

1. kolo:

NAŠK – Belišće 0:2 ( – / Anočić 10., Jurič 74.)

Čepin – Slavonac Bukovlje 0:2

Vuteks Sloga – Slavija Pleternica 2:3

Kutjevo – Croatia Đakovo 1:2

Bedem – Slavonija 1:1

Graničar Županja – Omladinac Gornja Vrba 1:3

Zrinski Jurjevac – Darda 2:0

Sloga Nova Gradiška – Vukovar 1991 1:3

Marsonia – Oriolik 3:0

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content