Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih: Virovitičko-podravskoj županiji 2.151.835 kuna za projekt “In-In – integracija i inkluzija”

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, obavijestila je Virovitičko-podravsku županiju, kako joj je projektni prijedlog “In-In – integracija i inkluzija”, vezan za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, uspješno prošao fazu procjene kvalitete u postupku dodjele bespovratnih sredstava, te udovoljavanjem definiranim kriterijima. Slijedom navedenog, projekt Virovitičko-podravske županije, prihvatljiv je za financirane u maksimalnom iznosu od 2.151.835,50 kuna.

-Projekt “In-In – integracija i inkluzija” predstavlja osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Projekt uključuje odgojno-obrazovne ustanove kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija te jednu kojoj nije osnivač – Katoličku osnovnu školu u Virovitici. Cilj projekta je borba protiv socijalne isključenosti i povećanje integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama na području županije te osiguravanje uvjeta za poboljšanje obrazovnih postignuća s ciljem izjednačavanja njihovih mogućnosti za uključivanje i samostalan rad i život – naglasila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije, Martina Bunić.

Ovakvi projekti se na području Virovitičko-podravske županije provode od 2015. godine, za što je od tada do danas, dobiveno oko 15 milijuna kuna.

-Pomoćnici u nastavi su iznimno bitni kako za djecu s poteškoćama, tako i za njihove roditelje. Uz dobivena europska sredstva, uz jasnu poruku “niti jedno dijete kojem je pomoć potrebna, neće ostati samo, dobit će potrebnu brigu i skrb”, Virovitičko-podravska županija zajedno je s jedinicama lokalne samouprave, svake godine sufinancirala plaću za pomoćnike koji nisu uključeni u projekt, a potrebni su učenicima s teškoćama, pokazujući time sinergiju svih općina i gradova, kojima je to potrebno da se osiguravanjem sredstava za zapošljavanje pomoćnika u nastavi, poveća kvaliteta života i obrazovanja djece kojima ti pomoćnici trebaju – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content