BIBI-LUTAK PITALICA Predstavljene slikovnice koje djecu uče najvažnijim stvarima u životu

Ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici djeca i roditelji mogli su danas (subota)  upoznati svijet jednog znatiželjnog lika – Bibija, koji ima stotinu pitanja o životu, a na njih sve odgovara njegova prijateljica Luna.

Riječ je o likovima koje je kroz slikovnice i drugi prateći sadržaj osmislio i publici prezentirao Alen Bjelica, a kojemu su u približavanju zanimljivog svijeta lutka koji inače živi u slikovnici pomogla sama djeca, čitajući slikovnice naglas.

Bibi je nastao na predlošku animirano-crtanih igrano-lutkarskih serija koje su radili Denis Špegelj i Alen Bjelica, u suradnji s Ninom Perušić i Filipom Jurjevićem iz Zadra te ilustratoricom Anjom Brabec iz Virovitice. 

Predstavljanje slikovnice održano je u okviru Virolibera, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Virovitice i dio je Sajma knjige u povodu Rokova 2021., s popratnim sadržajima koji su posvećeni zavičajnim autorima. 

-Riječ je o liku kojeg sa svijetom i svakodnevnicom upoznaje vedra i znatiželjna djevojčica Luna, čija mama radi u knjižnici, a koja je Bibija ondje i upoznala. Budući da Bibi živi u slikovnici i ne poznaje vanjski, odnosno, obični svijet i život, o njemu uči iz Luninih priča. Kroz serijal slikovnica koje su namijenjene djeci vrtićke dobi i onima u nižim razredima osnovnih škola dotiču se teme koje su djeci inače bliske, od prijateljstva, životinja, glazbe, vozila i drugih pitanja koja zajedno prolaze Bibi i Luna.

Uz knjige, prateći sadržaj čine i šalice, kompleti, majice, kape i slično, a moguće ih je nabaviti putem webshopa. Naravno, slikovnice će biti moguće posuditi i u knjižnici gdje će ih naći svi koji žele saznati više od Bibijevom svijetu – objasnio je autor Alen Bjelica. (www.icv.hr, mlo) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content