Biskupijsko hodočašće u Voćin: Proslavljen blagdan Gospe Voćinske

Blagdan Gospe Voćinske, 21. kolovoza slavi se u svim župama Požeške biskupije, a vjernici iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata hodočaste u Voćin. Toga dana središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u na otvorenom prostoru pokraj svetišne crkve u Voćinu predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, u zajedništvu s trideset svećenika, među kojima su bili prepošt požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra Ivica Žuljević, rektor pleterničkog svetišta Gospe od suza Antun Ćorković, generalni vikar Želimir Žuljević, te voćinski župnik Ivan Ereiz.

Na početku slavlja biskup je pred likom Gospe Voćinske uputio pozdrav Isusovoj Majci, a potom i nazočnim hodočasnicima.

DSC01409
Foto: pozeska-biskupija.hr

Nakon popričesne molitve uslijedila je procesija s likom Gospe Voćinske u kojoj su ministranti s upaljenim bakljama, a hodočasnici svijećama u rukama uz pjesmu izricali hvalbene poklike i upućivali molitvene zazive za naše obitelji, oblikovane na temelju Apostolske pobudnice pape Franje Amoris laetitia. Potom je biskup izmolio čin povjere Mariji Isusovoj Majci, Gospi Voćinskoj.

DSC01509
Foto: pozeska-biskupija.hr

Na koncu misnog slavlja biskup je poručio hodočasnicima da je i danas bilo lijepo u Voćinu, zato što je Ona sva lijepa, sva Božja i Kristova svojom majčinskom prisutnošću bila s njima. Nadalje, kazao je da je bilo lijepo zato što su došli sa svojim lijepim hodočasničkim srcem, te je stoga i Mariji bilo lijepo s njima. Zahvalio je svim sudionicima slavlja, kako i onima koji bili dionici misnog slavlja su posredstvom izravnog radio i video prijenosa. Zahvalio je svećenicima, ministrantima, pjevačima te voćinskom župniku za sve što je zajedno sa svojim suradnicima učinio u organizaciji ovog slavlja. Zamolio je Mariju Isusovu Majku da ih i nadalje prati svojom majčinskom zaštitom i zagovorom. Izrazivši radost što se njihov hod s Marijom Isusovom Majkom nastavlja u ponedjeljak Devetnicom Gospi od Suza u Pleternici, na sve njih zazvao je Božji blagoslov.

(pozeska-biskupija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content