DANI OPĆINE SUHOPOLJE U “Staroj apoteci” otvorena 22. po redu izložba Gordane Čurik

U povodu Dana općine Suhopolje koji se obilježava višednevnim programom koji je započeo 7. kolovoza i trajat će sve do 15. kolovoza, jučer (četvrtak) je u prostoru Likovnog kluba „Paleta“ u Suhopolju, u “Staroj apoteci” otvorena izložba suhopoljske slikarice i članice LIK „Paleta“ i LIK „Nikola Trick“ iz Virovitice Gordane Čurik. Na izložbi koja će biti otvorena u narednih mjesec dana posjetitelji mogu razgledati pedesetak slika i suvenira na oslikanom staklu te raznih minijatura. Što se slikarske tehnike tiče, za ovu izložbu slikarica je pripremila najviše uradaka tehnikom akril. Ovo je Gordanina 22. izložba u ovom prostoru, a ukupno 36. samostalna izložba na kojoj je ova umjetnica izlagala svoja umjetnička dijela.

-S posebnim emocijama izlažem u svom Suhopolju, a to se osjeća i na ovoj izložbi, za koju dijela nisu učinjena po nekim prije zacrtanim planovima, nego su nastala upravo iz emocija, ono kada slikar uzme kist u ruke te prenese na platno ono što trenutno osjeća, bez nekih normi i pravila, a u najčešćem slučaju tada nastaju i najbolji radovi. Tako je bilo i samnom, motivi su različiti kao i tehnike i vjerujem da će se dopasti posjetiteljima izložbe – rekla je autorica Gordana Čurik.

IMG_20210812_200834_1067x800

Izložbu je otvorio načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat koji je pri tom zahvalio Gordani na svemu onom što čini da bi Suhopolje imalo svoj kulturni značaj.

– Ova “Stara apoteka” mali je hram kulture kojim se možemo itekako ponositi, a sve zahvaljujući umjetnicima kakva je i Gordana. U tom smislu Općina će i u budućnosti podržavati ovakve događaje, ali i dati svoj maksimum kako bi ih bilo što više; rekao je prilikom otvaranja izložbe načelnik Siniša Horvat. 

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content