Denisu Špegelju Zahvalnica za iznimne rezultate u glazbenoj djelatnosti: Spojem tamburice i filharmonije do novog zvuka za koncertne dvorane i film

Zahvalnicu Grada Virovitice ove godine za iznimne rezultate u glazbenoj djelatnosti dobiio je Virovitičanin Denis Špegelj. Tijekom svog formalnog obrazovanja u Zagrebu osvajao je brojne nagrade kao instrumentalist-gitarist, a svoje profesionalno djelovanje započeo je kao član Najboljih hrvatskih tamburaša, u kojima je i producent, instrumentalist, tekstopisac i aranžer.

– I nakon ovih 25 godina karijere uvijek je lijepo primiti nagradu. One nas na neki način motiviraju da i dalje radimo na visokoj razini, pa tako i ova Zahvalnica Grada Virovitice – ističe D. Špegelj.

Osvajao je i brojne nagrade poput Nagrade „Status“ Hrvatske glazbene unije za najboljeg instrumentalista, a u više od 25 godina profesionalne karijere njegov umjetnički rad zabilježen je na 95 službenih diskografskih izdanja.

– Malo tko na svijetu ima 30 albuma i 300 snimljenih pjesama iza sebe kao naš tamburaški sastav. Ponekad je teško pronaći motiv da budeš bolji nego što si bio na prošlom albumu, ali upravo gledajući na sve postignuto da sada dobar je motiv da radiš još bolje i više i u budućnosti – kaže Denis Špegelj.

OSVOJIO PORIN ČAK 9 PUTA

Samostalni je umjetnik, skladatelj, aranžer i tekstopisac s više od dvije tisuće skladbi, član je Hrvatske glazbene unije, Hrvatske udruge istaknutih glazbenika, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava.

Do sada je osvojio devet nagrada Porin u kategoriji tamburaške glazbe kao producent, aranžer, tekstopisac i instrumentalist, a ove godine uz Branimira Jovanovca trijumfirao je u kategoriji „Najbolji album pop-folk glazbe“ s albumom „21 lice ljubavi“ Najboljih hrvatskih tamburaša dobivši tu najugledniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj.

Denis je tako napisao glazbu i gotovo sve tekstove za novih 11 pjesama na albumu „21 lice ljubavi“ te supotpisuje glazbenu produkciju s Branimirom Jovanovcem Banijem, u čijem je tonskom studiju Mak album sniman, kao i aranžmane s Juricom Hrenićem, profesorom glazbe u virovitičkoj Glazbenoj školi, koji je napisao orkestraciju klasičnih instrumenata.
Inače, to je autorski album primaša Denisa Špegelja kojim su Najbolji hrvatski tamburaši napravili veliki iskorak u svojoj glazbenoj karijeri te su čistom zvuku tamburice, koji njeguju već više od 30 godina, pridružili zvuk filharmonije, s idejom stvaranja narodne glazbe za koncertne dvorane i film.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content