EURO W-17 HRVATSKA OTVARA S RUSIJOM Virovitičanka Oršulić: Nismo postavili prevelika očekivanja, ali želimo proći skupinu

Pred hrvatskom ženskom kadetskom rukometnom reprezentacijom prvi je izazov na ovogodišnjoj europskoj smotri koja se od 5. do 15. kolovoza igra u Crnoj Gori.

“Ples” kuglica Hrvatsku je smjestio u skupinu B zajedno s prvakinjama iz 2017. Slovenijom, prvakinjama iz 2013. i viceprvakinjama iz 2019. Švedskom, te dvostrukim viceprvakinjama Ruskinjama s kojima danas (četvrtak) otvaramo natjecanje.

Iako ih očekuje težak zadatak, kod izabranica Nenada Smiljanca vlada optimizam, a to nam je potvrdila jedina predstavnica Virovitičko-podravske županije i posebno grada Virovitice Laura Oršulić, prvotimka Lavica, koje se našla na popisu za Euro.

– Ovdje je zbilja sve odlično! Vrlo brzo smo se svi skupa sprijateljili tako da je atmosfera savršena. Malo pjesme, malo treninga i sve zadatke rješavamo s osmjehom na licu. Dosta vremena provodimo s reprezentativkama Crne Gore s kojima smo se također zbližili, tako da nam je ovdje zbilja prelijepo – rekla nam je Laura.

Nakon današnjeg susreta, sutra ih očekuje nastup protiv Švedske, a grupna faza završit će se u nedjelju utakmicom protiv Slovenije. Što se tiče rezultata, prevelika očekivanja si nisu postavili, ali imaju jednu želju.

– S obzirom na grupu, želja nam je zauzeti jedno od prva dva mjesta i proći dalje, to su nam neka realna očekivanja, a za kasnije ćemo vidjeti. Idemo odigrati utakmicu po utakmicu, uživati, pa kako bude – zaključila je.

Da se nalaze u izrazito jakoj skupini potvrdio je za portal hrs.hr i Nenad Smiljanec.

-Imamo vrlo jaku skupinu. Rusija i Švedska godinama su dominantne u tom uzrastu. Slovenija je ekipa koja od generacije do generacije ima uspona i padova, ali također može biti vrlo nezgodna za sve u skupini. Naš cilja i naša želja je proći skupinu i ako je ikako moguće otići u borbu od 1. do 8. Time bismo sačuvali svoj status u A diviziji s najjačim reprezentacijama Europe – između ostalog izjavio je izbornik Smiljanec.

Prva utakmica naše reprezentacije igra se danas od 15:45 sati, a našoj Lauri, izborniku Nenadu kao i cijeloj reprezentaciji želimo puno sreće i uspjeha na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Nadamo se i prvim bodovima, ali, kako je i sama Laura rekla, najvažnije je uživati, pa im onda toga želimo najviše. 

(www.icv.hr, mra, HRS) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content