FOTO Odigran 2. Memorijalni turnir “Slavko Francetić”: Dinamo u prvim pripremnim utakmicama došao do naslova

U spomen na svog prvog operativca kluba, Slavka Francetića, županijski nogometni drugoligaš Sokol iz virovitičkog prigradskog naselja Milanovca organizirao je proteklog vikenda 2. memorijalni turnir.

U prvom susretu domaća je momčad s 2:0 pobijedila Graničar iz Šljivoševaca, člana 2. županijske lige Osječko-baranjske županije Nogometnog središta Valpovo – Donji Miholjac. Pitanje pobjednika s dva zgoditka riješio je Ivan Biondić. Ivan je danas igrač Sokola, a dio svoje nogometne karijere proveo je upravo u Graničaru.

Druga utakmica između županijskog prvoligaša Slavonije iz Sladojevaca i županijskog drugoligaša Dinama iz Kapele Dvora završila je 1:1. Sladojevčani su poveli pogotkom Patrika Foteza, a poravnao je Mišel Bobo. U izvođenju jedanaesteraca bolji su bili Kapelčani, na čijim se vratima s nekoliko sjajnih intervencija iskazao Vlatko Gojević.

IMG_1582

Napravljena je kraća pauza, u kojoj su predstavnici svih klubova sudionika turnira, predstavnici mjesne braniteljske udruge, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac te supruga Marta i kćer Željka obišli posljednje počivalište Slavka Francetića. Na grob su poležene bukete te su upaljeni lampioni.

Slavonija je dominirala u susretu za treće mjesto te je na kraju došla do pobjede protiv Graničara rezultatom 3:0. Strijelci su bili Fotez, Luka Ferenčak i Mateo Novaković.

IMG_1603

U finalu je odigrana žustra utakmica u kojoj su igrači Dinama imali prevlast. Nakon prekršaja domaće obrane u kaznenom prostoru nad Mirkom Iličićem, loptu je uzeo njegov brat Mato, ali ga je domaći čuvar mreže Manuel Majer – Križ “pročitao” i ukrotio njegov udarac. Utakmica je završila najnepopularnijim rezultatom 0:0, pa se prišlo izvođenju jedanaesteraca. Kapelčani su po drugi puta bili uspješniji u izvođenju udaraca s bijele točke te su osvojili turnir.

Na kraju turnira pehare svim momčadima podijelile su Marta i Željka Francetić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content