FOTO U šumskim stazama uživalo 70-ak biciklista: Pogledajte kako je bilo na utrci Slavonske brdsko-biciklističke lige GIANT u Orahovici

U organizaciji i domaćinstvu Biciklističkog kluba ”LOOD” Orahovica na ranču Koral održana je tradicionalna 12. XC biciklistička utrka u sklopu redovnog kola Slavonske brdske biciklistike lige. Bolji poznavatelji ove utrke znaju kako je ova utrka do sada bila pod radnim nazivom ”Srednjovjekovnim stazama” jer se vozilo uz orahovačke povijesne i srednjovjekovne građevine, a ovoga puta priča je bila drugačija. Vozilo se šumskim stazama oko ranča Koral vlasnika Mirka Domaćinovića u odličnom ambijentu “podpapučke” prirode pa je tako i naziv novi XCO Koral. Nastupilo je 70-ak biciklista iz cijele kontinentalne Hrvatske iz Zagreba do Osijeka te susjednih zemalja Mađarske i Bosne i Hercegovine koji su se natjecali u 10 kategorija. Pokrovitelji su bili Virovitičko-podravska županija, Grad Orahovica i Zajednica športskih udruga grada pa su tako startu utrke nazočili župan Igor Andrović, gradonačelnik Saša Rister te predsjednik ZŠU grada Antun Grabovac.

– Prije svega moram pohvaliti BK LOOD na ustrajnosti i volji da svake godine pripreme ovu utrku, a onda i na njihovim sjajnim rezultatima kroz godine u ovoj ligi. Ova utrka okuplja ljude iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja i to je posebna vrijednost iste jer kroz sport i biciklizam svi oni upoznaju naš grad i njegove prirodne i povijesne vrednote. Hvala i Virovitičko-podravskoj županiji i županu Androviću na podršci kako bi ova utrka bila u svom najboljem izdanju – rekao je gradonačelnik Rister.

Potom je start je označio župan Igor Andrović.

– Cikloturizam je jedan od zaštitnih znakova naše županije, a naše su staze nadaleko poznate. Zbog toga mi je drago da je i Orahovica više nego aktivni dio ove priče, a moram pohvaliti BK LOOD koji su iznimno vrijedni i rade velike stvari. Hvala svim sudionicima što su došli u Orahovicu i našu županiju i još jednom pokazali sve vrijednosti, kako našeg sporta i biciklizma, tako svakako i turizma – rekao je Andrović.

Nakon napornih vožnji i puno kilometara među pedalama postignuti su slijedeći rezultati. U najjačoj kategoriji Elite slavio je Matej Skuzin iz BBK Požega, srebrni je bio Matija Zubaj iz BK Našice, a brončani Vedran Vlajnić iz BK Festung Slavonski Brod. Kod juniora najbrži je bio Mateo Kudoletnjak iz BK Rotor Koprivnica, drugi je bio Filip Križanac BBK Požega, dok se na treću stepenicu pobjedničkog postolja popeo Luka Mikić BK Maraton team Donji Miholjac. U kategoriji kadeta zlatno odličje pripalo je Lovri Petrliću iz BK Krpelj Samobor, srebro Domagoju Safundžiću iz slavonskobrodskog Festunga, a bronca domaćem vozaču BK LOOD Silviju Peštaju. U kategoriji U13 slavio je Natanael Dubravčić iz BK Dugo Selo, drugi je bio Matej Pavelić iz orahovačkog LOOD-a, a treći Luka Kišiček iz zagrebačkog BK Tuškanac. U istom uzrastu kod djevojčica prvo mjesto pripalo je Orahovčanki Ivni Maričić, a drugo također domaćoj vozačici, Luciji Cigler. U kategoriji žene slavila je vozačica orahovačkog LOOD-a, mlada Lea Sobodić dok je drugo mjesto osvojila Gabrijela Fran iz BK BikeAround Petrinja.

U kategoriji Veterani A zlato je oko vrata stavio Ivan Pintera iz BK Bor Virovitica, srebro je pripalo Perici Kišičeku iz BK Tuškanac, a bronca Antunu Umiljanoviću iz BK Našice. Kod veterana B najbrži je bio Marko Ljevar BK Našice, iza njega ciljnu vrpcu presjekao je Davor Ružić iz BK CRO MTB team Zagreb, a treći je bio Tihomir Kovač BK Osijek 2010. U kategoriji Veteran C zlato je osvojio Ivan Udorović BK LOOD Orahovica, a srebro i bronca su otišli u ruke vozača BK Maraton Team Donji Miholjac, Ivici Kerepu te  Siniši Crnčanu. U kategoriji sport slavio je Nemanja Maksimović iz BK Summit Banja Luka, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Marko Varga iz orahovačkog LOOD-a, a broncu još jedan Banjalučanin David Maličević.

– Nakon godine stanke i neodržavanja zbog korone, moramo biti sretni i ponosni što smo ove godine uspjeli sve ovo pripremiti. Od srca se zahvaljujem Županiji, gradu i ZŠU grada na potpori i pomoći bez koje ovu utrku ne bi bilo moguće organizirati. Hvala i vlasniku Korala Mirku Domaćinoviću na odličnom domaćinstvu. Naravno, veliko hvala svim našim kolegama biciklistima koji su došli i uživali zajedno s nama, jer napokon smo dočekali da zajedno pedaliramo kroz staze i družimo se kroz ono što najviše volimo. Nadamo se i vjerujemo kako će ova nesretna korona konačno prestati da svi ponovno uživamo u normalnom životu, a mi biciklisti u onom na dva kotača – zaključio je Mario Vida, predsjednik BK LOOD Orahovica.

(www.icv.hr, vg, Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content