”Glasnici istine” istrčali 10. Memorijalni maraton ”Da se ne zaboravi Baranja´91”

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, organizirala je u subotu 10. Memorijalni maraton ”Da se ne zaboravi Baranja ´91” od Osijeka do Batine, koji je zbog poštivanja epidemioloških mjera ove godine bio skromniji po broju sudionika.

Prije starta sve sudionike pozdravili su, u ime organizatora inicijator ovog maratona Pavo Tutenov, predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” te Jurica Tolj, predsjednik Odbora za branitelje grada Osijeka i izaslanik gradonačelnika Osijeka.

Na svom putu do Batine i ove godine sudionici ovog maratona odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima, kao i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu simboličnim paljenjem svijeća i polaganjem vijenca.

Tako su ispred Drvenog križa na Biljskoj cesti paljenjem svijeća odali počast svim Baranjcima poginulim u obrani grada Osijeka. Također, odali su počast i kod spomen obilježja trojici poginulih osječkih branitelja.

U Bilju su maratonce dočekali predstavnici Općine Bilje na čelu sa predsjednikom Općinskog vijeća Zdenkom Jumićem.

baranja 2021 3

Tradicionalno, sudionici ovog događaja zastali su u Vardarcu kod obitelji Bočkai , Elizabete i Ištvana, koji od prvog memorijalnog maratona 2011. godine u svome domu pripremaju okrjepu maratoncima.

U Kneževim Vinogradima doček i okrjepu maratoncima pripremila je Općina Kneževi Vinogradi, a pozdravne riječi sudionicima maratona u ime Općine uputila je zamjenica načelnika Ružica Batori, uz koju su još na dočeku bili Tihomir Krajcar, Igor Keri i Božo Rastija, čiji je veliki doprinos u organizaciji ovog maratona..

Na ciljnom odredištu u Batini u Batinskoj luci na Dunavu, sudionike 10. Memorijalnog maratona ”Da se ne zaboravi Baranja ´91” dočekali su, ispred Ministarstva  hrvatskih branitelja  Ante Blažević, izaslanik ministra Tome Medveda, predsjednica Općinskog vijeća Općine Draž Eva Balatinac, te Valentina Matijević, ispred Turističke zajednice općine Draž, koji su  se pozdravnim riječima obratili svim sudionicima ovog maratona.

Simboličnim puštanjem vijenca u Dunav odana je počast svim poginulim i nestalim Baranjcima u Domovinskom ratu.

Po završetku ovog događaja na svečanom domjenku u Dražu svim sudionicima i zaslužnima za pomoć u organizaciji zahvalnice su uručili izaslanik ministra hrvatskih branitelja Ante Blažević i predsjednica Općinskog vijeća općine Draž Eva Balatinac.

(www.icv.hr, adf; Glasnici istine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content