Grad Donji Miholjac povećao potpore mladim obiteljima: 40 tisuća kuna za gradnju ili kupovinu kuće te građevinskog zemljišta

Prvi put je Grad Donji Miholjac u svom proračunu prošle godine, osigurao sredstva za potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja u iznosu od  500 tisuća kuna.

S tom demografskom politikom nastavlja i ove godine, a sredstva su povećana na 700 tisuća kuna.

Mlade obitelji mogu dobiti potporu u iznosu od 40 tisuća kuna za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, te gradnju obiteljske kuće, a do 20 tisuća kuna za rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova.

Potpore do 7000 kuna mogu se dobiti za plaćanje dijela financijskih sredstava za priključak na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu.

No sve obitelji koje ostvare pravo na potporu moraju ostati prijavljene na adresi deset godina. Pravo na potpore moguće je ostvariti tijekom cijele godine ili do iskorištenja sredstava planiranih u proračunskoj godini.

– Ovim Programom Grad Donji Miholjac namjerava pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambene problematike koja je jedan od najvećih problema, ali i radi sprječavanja sve većeg raseljevanja za boljim uvjetima života. Imajući u vidu sve veće migracije s područja Donjeg Miholjca, kao osnovni cilj i prioritet budućeg razvoja, nameće se zadržavanje postojećih i privlačenje novih stanovnika – navode za medije iz Grada Donjeg Miholjca.

Dodaju kako potporu mogu ostvariti obitelji iz kojih prijavitelj ili njegov bračni partner nisu navršili 40 godina života prije objavljivanja javnog poziva. Osim toga moraju imati prebivalište na području Donjeg Miholjca i ne smiju imati nepodmirene obveze prema Gradu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content