Hrvatska peta na EP u Crnoj Gori: Virovitičanka Oršulić bitna poluga u uspjehu kadetske reprezentacije

Hrvatska ženska kadetska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori osvojila je peto mjesto. U razigravanju za poredak od petog do osmog mjesta bila je uspješnija od Rumunjske rezultatom 27:23 i Norveške 33:21.

Rumunjke su na odmor otišle s prednošću 18:12. U odličnom drugom dijelu Hrvatice su preokrenule rezultat i došle do pobjede 27:23. Virovitička reprezentativka Laura Oršulić postigla je četiri zgoditka iz pet upućenih šuteva, te je jednom isključena na dvije minute.

U utakmici za peto mjesto Hrvatice su od početka bile u prednosti. Na odmor se otišlo s hrvatskom prednošću 18:10. Do kraja utakmice prednost hrvatske reprezentacije narasla je na konačnih 33:21. Laura je u ovom susretu postigla jedan zgoditak.

– Zadovoljan sam postignutim uspjehom, iako smo uz malo više sreće mogli ući u borbu za medalje. Ovo je veliki uspjeh za našu reprezentaciju, što će se reflektirati u idućim sezonama, klada ćemo imati bolji status kod izvlačenja za iduća Europska prvenstva – na kraju je prokomentirao izbornik Nenad Smiljanec, nekad uspješni virovitički rukometaš, a danas trener u koprivničkoj Podravci.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content