Izložba Virovitičkih mažoretkinja u povodu 15 godina uspjeha na Rokovo, 16. kolovoza

Virovitičke mažoretkinje udruga su koja djeluje od 31. listopada 2006. godine u četiri dobna uzrasta: dječja formacija, kadetkinje, juniorke i seniorke.

– Udrugu je osnovala predsjednica Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske Željka Banović, koja je bila i naša prva trenerica – kaže predsjednica i trenerica Virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec.

Virovitičke mažoretkinje su u svojih 15 godina ostvarile nevjerojatan broj uspjeha, čemu svjedoči mnoštvo pehara, priznanja, plaketa, diploma i medalja koje će posjetitelji imati priliku pogledati.

– Nije prošla natjecateljska sezona da se nismo okitile titulom državnih prvakinja u barem nekoliko kategorija, a ukupno smo osvojile 292 medalje: 121 zlato, 102 srebra i 69 bronci. Godišnje napravimo minimalno 15 koreografija, a samo u 2020. godini za prvi dio Državnog turnira napravile smo 24 koreografije, najviše koreografija na turniru – kaže Kranjec te poziva na otvorenje izložbe.

– Pozivamo sve naše sugrađane da dođu na otvorenje izložbe 16. kolovoza u Gradskom muzeju Virovitica s početkom u 17 sati. Nakon izložbe slijedi domjenak za naše goste u perivoju dvorca Pejačević – poručila je. 

(www.icv.hr, nk)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content