Izvučeni parovi pretkola Hrvatskog nogometnog kupa: Pitomača i Virovitica doznali protivnike

Danas (utorak) je u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Sesvetama održano izvlačenje parova i domaćina pretkola završnice natjecanja za Hrvatski nogometni kup.

U bubnju su se našle dvije momčadi s područja Virovitičko-podravske županije, osvajač Županijskog kupa Pitomača i finalist Virovitica.

Momčad trenera Ivana Presečana ugostit će Kurilovec, jaku ekipu koja se natječe u 3. HNL Središte i koja je praktički druga momčad prvoligaša Gorice. Kurilovec je prije tri godine u pretkolu Hrvatskog kupa nakon produžetaka izbacio Suhopolje na stadionu Park s 3:2, dok je prošle sezone na svom terenu eliminirao orahovački Papuk rezultatom 4:0.

Igrači Krešimira Crvenke saznat će svog protivnika nakon što se odigra susret polufinala Županijskog nogometnog kupa Osječko-baranjske županije između BSK iz Bijelog Brda i Zrinskog iz Jurjevca, koji je prošle sezone u 3. HNL Istok zauzeo 8. mjesto. U tom ogledu BSK je apsolutni favorit i po svoj prilici doći će u Viroviticu. BSK je najteži mogući protivnik kojeg je momčad s Vegeške mogla dobiti. Prošle sezone bio je u vrhu 2. hrvatske lige zauzevši na kraju 3. mjesto. Ove godine planiraju se boriti za naslov i plasman u 1. HNL. Standardni prvotimac momčadi iz Bijelog Brda je Virovitičanin Karlo Majtanić.

Oba predstavnika iz Virovitičko-podravske županije bit će domaćini u utakmicama koje su na rasporedu u srijedu, 25. kolovoza.

(www.icv.hr, mš, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content