LJUBITELJI STARIH AUTOMOBILA DOŠLI NA SVOJE “Izložbom” oldtimera i defileom vozila završeni drugi Oldtimer susreti u Virovitici

Zaljubljenici u stara vozila danas su došli na svoje. U organizaciji Oldtimer kluba, u Virovitici se održao 2. Oldtimer susret povodom obilježavanja Dana grada, Rokova.

Od 9 do 14 sati posjetitelji su mogli uživati u izložbi vozila koji su bili postavljeni u užem centru grada, od Trga bana Josipa Jelačića kod Robne kuće, sve do moste ispred Dvorca Pejačević. Kako su nam rekli iz Oldtimer kluba Virovitica, na ovogodišnjem susretu sudjelovalo je više oldtimer klubova nego prošle godine te se samim time moglo vidjeti puno više, u najmanju ruku, zanimljivih ”starih” automobila.

DJI 0004

– Na ovogodišnjem susretu sudjelovali su klubovi iz svih krajeva kontinentalne hrvatske poput Zagreba, Osijeka, Samobora, Čakovca i Bjelovara pa čak i iz Mađarske s čime je susret dobio međunarodni predznak. Danas smo ovdje imali priliku vidjeti automobile i motore kojih do sada nije bilo u Virovitici, tako da su posjetitelji zbilja mogli uživati. Predstavljeno nam je stotinjak vozila raznih modela i godišta, na dva i četiri kotača, a jedna od većih atrakcija sigurno je i Kawasaki motor iz 80-tih godina prošlog stoljeća koji je jedini takav primjer u Hrvatskoj – rekao nam je predsjednik Oldtimer kluba Virovitica Tomislav Maloča.

Po završetku ”izložbe” održan je i defile vozila koji je obišao centar grada te prigradska naselja Virovitice.

– Ove godine vozili smo nešto manje za razliku od prošle godine. Ruta je iznosila 27 kilometara, trajala je oko sat vremena, a krenuli smo iz centra grada. Prošli smo tako Masarykovom, Strossmayerovom, Osječkom i ulicom Matije Gupca, nastavili smo kroz Taborište, Rezovac, Milanovac pa sve do Svetog Đurađa i Podgorja – dodao je.

Naravno, svi oni automobili koje ste danas vidjeli moraju zadovoljavati određene uvjete, a koje to točno, otkrio nam je u nastavku.

– Svi automobili koji su se danas mogli vidjeti su restaurirani i dovedeni u tvorničko stanje. Treba nešto razjasniti, kada je automobil 30 godina star, on spada u skupinu oldtimera, ali ako je dorađivan, nema originalne dijelove i prešao je nekoliko stotina tisuća kilometara, nema nikakvu vrijednost i takvih automobila na cestama ima nebrojeno puno. Oldtimeri se ne koriste svakodnevno, voze se samo kada su ovakve prilike poput susreta, jer smiju preći svega pet tisuća kilometara da zadrže svoj status – zaključio je.

A što se sve moglo vidjeti na virovitičkim cestama, pogledajte u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content