Loš dan za dva vozača: Jedan zbog brzine, a drugi zbog alkohola ostaju bez vozačke i najmanje 10 tisuća kuna

Kao što je najavljeno, tijekom ovoga tjedna, od 09. do 15. kolovoza, policijski službenici prometne policije u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL vrše pojačani nadzor brzine kretanja vozila, a već jučer je u vremenu od 10 do 18 sati na području Virovitičko – podravske županije provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila, izvijestila je PU virovitičko-podravska

U osam sati provedbe akcije je uređajima za nadzor brzine kretanja vozila utvrđeno 70 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, ali i dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

 Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u Suhopolju u Ulici Matije Gupca u 10.35 sati gdje je na dionici ceste u naselju, na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 126 km/h. Zbog počinjenja ovog prekršaja će vozač nakon utvrđivanja identiteta biti sankcioniran novčanom kaznom od najmanje 10.000 kuna, a bit će mu određena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od 3 mjeseca ako je u počinjenju ovog prekršaja zatečen prvi puta i upisano 6 negativnih prekršajnih bodova.

Istom kaznom biti će sankcioniran i 39-godišnji vozač osobnog automobila koji je u 15.30 sati zatečen kako u Budanici upravlja vozilom s utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu od 2.32 g/kg.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content