Mališani uživali u povijesnim radionicama i pričaonicima te upoznavanju s kulturnim manifestacijama Virovitice

Blagdan Rokova na Dječjem je odjelu Gradske knižnice i čitaonice Virovitica bio u znaku povijesti i kulturnih manifestacija Virovitice. Riječ je zapravo o dvjema radionicama i pričaonicama koje su održane u sklopu programa “Uz Miku i Virku kroz zavičajnu zbirku” kojeg sufinancira Ministarstvo kulture i medija, kroz akcije i manifestacije u knjižničnoj djelatnosti. Na radionici o prošlosti grada Virovitice, sudionici su saznali čime su se bavili prvi stanovnici na ovome području, koji su narodi doselili nekada davno u ove krajeve i kada je i od koga Virovitica dobila povelju.

Nakon uvodnog dijela i novih znanja, zadatak je bio na „stari“ papir, perom i tintom napisati vlastitu povelju, odnosno sve ono što bi oni htjeli darovati svome gradu za rođendan. Potom je uslijedila priča o kulturi i kulturnim manifestacijama koje se već dugi niz godina održavaju u našem gradu. Kako bi se provjerilo naučeno, organizirana je potraga za blagom u knjižnici.

Naime, mališani su prolazili stanice s pitanjima i morali dati točan koji ih je vodio prema blagu. Do blaga su vrlo uspješno došli i svi se zajedno oduševili nakon što su pronašli škrinjicu sa slatkim zlatnicima. Pričaonice i radionice održane su u cilju upoznavanja djece sa zavičajnom poviješću prethodnih generacija, a ujedno im se željelo približiti kulturno i umjetničkog nasljeđe ovoga kraja.

(www.icv.hr, mk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content