Na Gradskom groblju u Virovitici obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO “Oluja”, na Gradskom groblju u Virovitici kod Spomen obilježja, odana je počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona počast su odali: izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno predsjednikom Županijske skupštine Dinkom Begovićem i zamjenikom župana Igorom Pavkovićem, izaslanstvo Grada Virovitice predvođeno gradonačelnikom Ivicom Kirinom i predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss, predstavnici Policijske uprave virovitičko-podravske uz zamjenika načelnika PU VPŽ Nenada Križića, Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja, te predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije.

Molitvu za poginule i umrle hrvatske branitelje predvodio je župnik Župe sv. Roka i gvardijan virovitičkog franjevačkog samostana fra. Bernardin Barbarić.

Svim nazočnima prigodnim riječima se obratio predsjednik županijske skupštine Dinko Begović.

– Danas obilježavamo jedan od najznačajnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti prisjećajući se svih kojih onih koji su poginuli tijekom Domovinskog rata. S izrazitim poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su položili svoje živote kao i onima koji su patili, borili se i žrtvovali za bolju budućnost svih nas – između ostalog je rekao Begović.

Prigodne riječi uputio je i gradonačelnik Ivica Kirin.

– Danas slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, jedan od najvećih praznika u Republici Hrvatskoj. Danas smo dužni obići sva obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i tako očuvati sjećanje. Trebamo se prisjetiti svih onih kojih nema te koji su izgubili svoje zdravlje i dijelove svoga tijela u Domovinskom ratu, a žrtvovali su se za hrvatsku domovinu – rekao je Krin.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content