Na početku akademske godine, osječki studenti bez smještaja: Useljenje u novoizgrađeni paviljon odgođeno za siječanj iduće godine

Useljenje studenata u novi paviljon Studentskog doma u osječkom kampusu odgođeno je za siječanj iduće godine, a razlog je nedostatak namještaja odnosno raspisivanje novog natječaja za dobavljača.

Naime, kako je za medije pojasnio prorektor za strategiju razvoja i financije Sveučilšta Josipa Jurja Storssmayera Drago Šubarić, nakon opremanja pet grupa namještaja, “zapelo” je kod šeste grupe jer dobavljač nije bio u stanju odraditi posao zbog pandemije i tehničkih problema.

– Morali smo raskinuti ugovor, raspisali smo novi natječaj koji je pri završetku i do kraja rujna trebali bismo potpisati ugovor. Rok je za dobavu te grupe namještaja tri mjeseca i u siječnju bismo trebali primiti studente u paviljon- rekao je Šubarić za Radio Osijek dodavši kako je riječ o krevetima, ormarima i uređajima koji idu u sobe, ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna.

No, oni studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u novom paviljonu, do useljenja će primati subvencije od 200 kuna za smještaj kod privatnih stanodavaca.

Prema Šubarićevim riječima zgrada paviljona je završena i ima uporabnu dozvolu kao i cesta između novog paviljona i FAZOS-a, trg i parkiralište, premda su izgradnju od početka pratili problemi jer je tvrtka Gradnja , koja je na natječaju dobila posao izgradnje doma, otišla u stečaj zbog čega je također izgubljeno puno vremena.

Novi paviljon ima 404 sobe, 796 ležajeva i netopovršinu od 15.770 četvornih metara. Vrijednost je izgradnje 191 milijun kuna.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content