Održan organizacijski sastanak 5. Panonsko–bilogorskog rekreativnog MTB biciklističkog maratona

U prostorima Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije održan je organizacijski sastanak ovogodišnjeg, petog po redu Panonsko-bilogorskog rekreativnog MTB biciklističkog maratona.

Na sastanku su bili glavna tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović te predstavnici Kluba za ekspedicionizam i sport “Keks” Goran Jurković i Ivan Fučkar.

Ovogodišnja utrka održat će se u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko–podravske županije i Hrvatskog olimpijskog dana u subotu, 11. rujna.

– U sklopu maratona bit će organizirane tri staze: za građane u dužini od 19 kilometara i dvije velike, jedna u dužini od 34 (Classic) i druga u dužini od 60 kilometara (Epic). Trase staza ići će po atraktivnim lokacijama virovitičke Bilogore. Pozivamo sve građane i građanke Virovitice i Virovitičko–podravske županije da probaju vožnju brdskim biciklom po šumi. Staza za građane nije prezahtjevna i svatko je može proći – najavio je tajnik “Keksa” Goran Jurković.

Start i cilj utka bit će na parkiralištu Veleučilišta u Virovitici. Prijave će se zaprimati elektronskim putem od idućeg tjedna. Svi koji se prijave u roku i uplate kotizaciju imat će osiguran sponzorski start paket i obrok nakon utrke. Na utrku se mogu prijaviti i malodobne osobe, ali samo uz supotpis i pratnju punoljetne osobe na utrci. U slučaju nezgode na stazama bit će osigurana pomoć HGSS stanice Orahovica.

– Ovu utrku smo uključili u obilježavanje Dana Virovitičko–podravske županije i Hrvatskog olimpijskog dana – naglasila je glava tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec.

Utrku zajedničkim snagama organiziraju “Keks”, Sportska zajednica VPŽ i Sportska zajednica garda Virovitice, uz pomoć Virovitičko–podravske županije, Turističke zajednice Virovitičko–podravske županije i Grada Virovitice te brojnih sponzora i donatora.

Vrijedni organizatori su pri kraju obilježavanja staza, ali je pred njima još puno posla.
Utrka će se organizirati u skladu s tada važećim epidemiološkim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za velike utrke kotizacija iznosi 100, a za utrku građana 50 kuna.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content