Održana skupština orahovačke HVIDRA-e: Unatoč koronavirusu nisu izostale obljetnice i sjećanja na hrvatske branitelje

U vatrogasnom domu u Velikom Rastovcu održana je redovna godišnja skupština Udruge HVIDRA Orahovica u nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera, predsjednika ZUiČ HVIDRA-e i Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mate Bubaša, predsjednika HVIDRA-e Slatina, ujedno i dogradonačelnika Slatine Ilije Nikolića te predstavnika braniteljskih udruga iz Orahovice, Duge Međe i Crnca. Izvješće o radu podnio je predsjednik HVIDRA-e Orahovica Stjepan Varaždinac, naglasivši kako je rad udruge u 2020. obilježila pandemija koronavirusa.

– Iako smo imali problema s pandemijom, sjećanja na poginule hrvatske vitezove nikada nije i neće stati. Tako smo bili sudionici svih obljetnica iz Domovinskog rata, a obnovili smo i nekoliko spomen-obilježja na kojima su izblijedjela slova. Naš ured je radio bez obzira na pandemiju u kojem smo mnogim našim braniteljima pružili adekvatnu pomoć i tako opravdali zaposlenje tajnika na četiri sata, posebno sada kada je izašao novi Zakon o civilnim i vojnim stradalnicima Domovinskog rata. Zahvaljujem Gradu Orahovici te susjednim općinama koji su financirali rad udruge i naše djelatnice te time izravno pomogli mnogim hrvatskim braniteljima – rekao je Varaždinac.

HVIDRA Orahovica Skupstina 3

Predstavljena su potom i ostala izvješća, financijsko koje je podnio Ivan Grgurić, Sportskog odbora Milan Malij, Suda časti Damir Jusup te Nadzornog odbora Darko Čunko. Sva izvješća su jednoglasno usvojena, a potom je predsjednik Varaždinac u planu rada istaknuo kako će sve ovisiti o stanju s pandemijom koronavirusa, ali kako će Udruga nastaviti s čuvanjem istine o Domovinskom ratu i sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelje te i dalje pomagati svim hrvatskim braniteljima.

Obratili su se potom i nazočni gosti, u ime braniteljskih udruga predsjednik Udruge specijalne policije ”Orao” Orahovica-Našie Davor Solić, zatim predsjednik HVIDRA-e Slatina Ilija Nikolić, a sve nazočne pozdravio je i predsjednik ZUiČ HVIDRA-e VPŽ i Odbora za hrvatske branitelje Mato Bubaš.

HVIDRA Orahovica Skupstina 4

–  Iako nam je svima bilo teško, važno je da se ipak nešto radi. HVIDRA Orahovica daje svoj maksimum i treba ih pohvaliti za sve aktivnosti napor koji ulažu. Ponovno moram pozvati na to jedinstveno koje nemamo, moramo biti uporni, boriti se za svoje mjesto pod suncem. Moramo aplicirati na projekte, pokazati da nas ima ako želimo opstati, pokazati koliko vrijedi hrvatski branitelj. Moramo pričati tu istinu, dati mladima priliku da nauče i vide što smo i tko smo bili i kako se stvarala Hrvatska, jednostavno moramo biti hrabriji jer je svaki hrvatski branitelj to zavrijedio – rekao je Bubaš.

Na kraju je nazočne pozdravio, a udruge domaćina za predan rad pohvalio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

HVIDRA Orahovica Skupstina 5

– Obilježili smo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja s ponosom i dužnim pijetetom prema našim poginulim braniteljima, ali i odali poštovanje svim hrvatskim braniteljima jer bez njih ne bi niti bilo slobodne nam i neovisne Hrvatske. Čestitam vam i zahvaljujem na volji i trudu u očuvanju istine o Domovinskom ratu jer se ona nikada ne smije zaboraviti i zato je vaš rad iznimno vrijedan. Grad vam stoji na raspolaganju, a isto tako vjerujem i susjedne općine za sve aktivnosti u ovoj godini i nadalje jer zajedno možemo jako puno – zaključio je Rister. 

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content