Osijek prvi u Hrvatskoj po broju certificiranih OPG-ova: Na tržnici se točno zna tko i što prodaje

U sklopu projekta „Proizvodi hrvatskog seljaka“ osječki gradonačelnik Ivan Radić i njegova zamjenica Jasenka Crnković zajedno s direktorom gradske tvrtke Tržnica d.o.o. Igorom Medićem i predstavnicima Udruge hrvatskih tržnica, uručili su certifikate, ukupno njih 80, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji svoje proizvode prodaju na osječkim tržnicama.

– Ovime je gradska tvrtka Tržnica Osijek po 13 put. potvrdila status certificirane tržnice na kojoj se točno zna tko i što prodaje i ono što je najvažnije podrijetlo proizvoda. Na ovaj način se štiti naša domaća proizvodnja i omogućava direktna prodaja sezonskih domaćih proizvoda, koje su obiteljska poljoprivredna gospodarstva uzgojila na svojim njivama odnosno u plastenicima i vrtovima. Osim što štitimo domaće proizvođače, istovremeno štitimo i kupce koji upravo na osječkim tržnicama s punim povjerenjem mogu kupovati domaće proizvode – rekao je Radić.

Zamjenica gradonačelnika je osobito naglasila važnost kratkih lanaca opskrbe.

– Ovdje imamo svježe ubrane i dopremljene kvalitetne domaće proizvode, što je osobito važno jer na taj način našim sugrađanima i posjetiteljima nudimo mogućnost zdravije prehrane. Ono što je jučer bilo u zemlji, danas je na stolu – rekla je Crnković potvrdivši kako se i sama opskrbljuje namirnicama s tržnice.

Inače, prema podacima Udruge hrvatskih tržnica, Grad Osijek je prvi po broju certificiranih proizvođača domaćih proizvoda u Hrvatskoj. Prema riječima gradonačelnika Radića na tome će se ustrajati i u budućnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content