Otvorena izložba polaznika Škole crtanja i slikanja Paleta u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica

Izložbom radova polaznika, danas (petak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvorena prva godišnja izložba Škole crtanja i slikanja „Paleta“, riječ je o Umjetničkoj likovnoj organizaciji koja je prošle godine krenula s radom u Virovitici.

Posjetitelje koji su prisustvovali otvorenju izložbe pozdravio je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Robert Fritz te istaknuo kako izložba okuplja puno talenata, motivacije, truda i puno mladih umjetnika s područja Virovitice i okolice. Stručni voditelj Palete Ivan Lovreković srdačno je pozdravio sve okupljene te ukratko ih proveo kroz povijest i program škole.

– Školu sam osnovao prije 20-ak godina te sam ju postepeno proširivao u druge županije, gradove. Cijela godina je funkcionirala vrlo kreativno i plodno. Prva školska godina podijeljena je u tri stupnja. Prvi su najpopularnije crtačke tehnike, drugi su slikarske tehnike na bazi vode i treći stupanj su uljane boje i na platnu, ali i na staklu. Na stalku još nismo stigli raditi, ali svakako ćemo i to odraditi. Iako je moja baza u Koprivnici, kao rođeni Pitomačanin uvijek osjetim veliku emotivnu povezanost s Pitomačom, ali i ovom županijom – rekao je Lovreković i svima čestitao Dan grada Virovitice.

20210813_173432

Službeno je izložbu otvorila Sanja Kirin, voditeljica gradskog Odsjeka za gospodarstvo te sve pozdravila u ime gradonačelnika Ivice Kirina.

– Ova izložba zaista unosi pozitivnu energiju u ovaj prostor. Osjeća se ta smirenost u slikanju, u prenošenju svojih emocija na platno i to je zapravo ljepota umjetnosti. Drago mi je da ste svi vi u sebi pronašli umjetnika i drago mi je da je gospodin Lovreković pristao doći u našu Viroviticu sa Školom crtanja i slikanja. Svima vama želim još puno ovakvih izložbi i neka ona postane tradicija za Rokovo – rekla je S. Kirin te također svima zaželjela sretan Dan grada.

Svim polaznicima Škole dodijeljene su zahvalnice, a kao zahvalu Robertu Fritzu i Sanji Kirin dodijeljene su grafičke slike starog grada – Virovitice.

Umjetnička likovna organizacija „Paleta“ odnosno Škola crtanja i slikanja potekla je iz Likovnog kluba „Paleta“ iza kojega je danas mnoštvo umjetnika s područja Koprivnice, Zagreba, Čakovca i Vrbovca, s naše županije poznata je u Pitomači, a sada i u Virovitici.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content