Počele pripreme rukometaša Viro Virovitice, Vašarević: Ključno je kvalitetno odraditi pripreme

Nakon uvodnog tjedna u kojemu su igrači trenirali individualno, po programu kondicijskog trenera Ivana Vrbančića, u ponedjeljak, 2. kolovoza na atletskoj stazi u Virovitici na prvom zajedničkom treningu okupila se seniorska momčad rukometnog prvoligaša Viro Virovitice.

Igrače je na početku pozdravio predsjednik kluba Zlarin Rončević.

-Uz nekoliko novih igrača, koji će nam se priključiti idućih dana, vjerujemo da možemo napraviti bolji rezultat u odnosu na prošle dvije sezone. Uprava u potpunosti stoji iza vas. Uskoro dolazi nova oprema, a na vama je da radite i trenirate. Raspored nam ide na ruku, jer prve utakmice na domaćem terenu pretežno igramo s novim momčadima u ligi – naglasio je predsjednik Rončević.

IMG_0439

Plan priprema je iznio trener Damir Vašarević. U 45 dana predviđeno je pedesetak aktivnosti, odnosno treninga i pripremnih utakmica. Utakmice su dogovorene s premijerligašima, prvoligašima i ambicioznim drugoligašima.

-Ključno je kvalitetno odraditi pripreme, što će vam biti zalog za kasnije igre u prvenstvu. To radite prije svega za sebe, a zatim za cijelu momčad – naglasio je igračima trener Vašarević.

IMG_0431

Prvi tjedan treninzi će biti organizirani na otvorenom: na atletskoj stazi i okolnim terenima, a te treninge vodit će Ivan Vrbančić. Već 9. kolovoza “prebacit” će se u dvoranu, kada igrače pod svoju komandu preuzima Damir Vašarević. Prve pripremne utakmice rukometaši Viro Virovitice odigrat će na turniru u Koprivnici 14. kolovoza, gdje će, uz Virovitičane, igrati Čakovec, Valpovka i Koprivnica. U nastavku priprema dogovorene su utakmice s Osijekom, Spačvom, Bjelovarom i Ivanićem.

Uz dosadašnje igrače dogovoren je dolazak još dvije – tri prinove, koje će pojačati konkurenciju. Trener Vašarević će na raspolaganju imati 22 igrača. Ove godine nekoliko igrača će studirati izvan Virovitice, što će povremeno predstavljati probleme prilikom usklađivanja studentskih i igračkih obveza, ali će se uvijek pokušati pronaći najbolje rješenje.

IMG_0472

Nakon uvoda Ivan Vrbančić poveo je igrače na atletsku stazu i nogometni teren, na kojima je odrađen prvi trening. U klubu s optimizmom gledaju na predstojeću sezonu i uvjereni su da će uz planirani igrački kadar napravit rezultatski iskorak u odnosu na protekle dvije godine.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content