Povodom Dana grada Slatine održana radionica joge za djecu i odrasle

Jučer (subota) je u prijepodnevnim satima u Parku 136. slatinske brigade pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine, a povodom proslave Dana grada, održana radionica joge za djecu i odrasle. Radionica je održana u organizaciji Udruge AUM, a vježbe je vodila Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM, certificirana učiteljica joge s međunarodnom licencom, certificirana terapeutkinja zvukom i završenom obukom mindfulnessa ili svjesne pažnje.

Na radionici su se, uz jogu, radile i vježbe za kralježnicu, istezanje, razgibavanje i razvijanje ravnoteže, vježbe disanja, opuštanja i smanjivanja stresa. Udruga AUM djeluje četvrtu godinu u Slatini, Suhopolju i Virovitici i ima 30-ak aktivnih članova. U Slatini se dva puta tjedno provode treninzi različitih stilova joge u dva različita programa i dvije različite grupe, za početnike i napredne vježbače. Provode se i zvučne terapije i meditacije uz zvuk i vibracije gonga, zvučnih zdjela i raznih glazbenih instrumenata, vježbe disanja kao prevencija obolijevanja pluća u slučaju zaraze virusom COVID 19 i učinkovita praksa koja ublažava post COVID simptome i ubrzava oporavak nakon bolesti.

dg3

Radionice za navedene programe počinju od 1. rujna 2021. godine, a od 1. listopada uvodi se i ”SUPER KIDS RELAX PROGRAM” svjesne pažnje i rekreacije za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u sklopu kojega će djeca kroz vođenu igru, tjelovježbu i kreativno izražavanje poboljšati koncentraciju, naučiti kontrolirati hiperaktivnost, napetost, stres i negativne emocije, usvojiti tehnike opuštanja i svjesne pažnje te razviti samopouzdanje, samopoštovanje i socijalne vještine.

Treninzi se provode i online preko Zoom aplikacije i u dvorani prostora Udruge AUM i Krik na Trgu Ruđera Boškovića 5, nasuprot Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Sve informacije o programima i treninzima možete dobiti na broj mibitela 098/779-354 ili od Svjetlane Dupan, predsjednice Udruge AUM. (www.icv.hr, ADF; AUM, S. Dupan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content