Predstavljena Igroteka, nova usluga virovitičke Knjižnice: Mališani od sada mogu posuditi kvalitetne edukativne igračke

U sklopu obilježavanja Rokova 2021. danas (petak) u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvorena je nova knjižnična usluga – Igroteka. Na samome otvorenju, voditeljica Igroteke Ivana Molnar i voditeljica Matične službe VPŽ Silvija Perić objasnile su zainteresiranim mališanima i roditeljima svrhu Igroteke.

Naime, ona je formirana u cilju proširenja usluga, programa i sadržaja za predškolsku djecu, a omogućit će korisnicima, djeci i roditeljima, pristup različitim edukativnim igračkama. Osim korištenja igračaka u prostoru knjižnice, mališani će moći posuditi igračke kako bi se njima mogli igrati kod kuće.

-Igra je najvažnija aktivnost predškolske djece pa im uz sve moguće načine to želimo omogućiti. Igroteka je ukratko posudionica igračaka i tako mi želimo svoj djeci našeg grada, ali i šire, i njihovim roditeljima, omogućiti kvalitetnu igračku. To je igračka koja se nabavlja po određenim kriterijima. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija kao i Grada Virovitice te im zahvaljujem što su prepoznali naš projekt – rekla je voditeljica Matične službe Silvija Perić.

20210813_120304

Voditeljica Igroteke Ivana Molnar objasnila je kako će se igračke posuđivati. 

– Naši korisnici, dakle članovi Knjižnice, će moći posuditi jednu do dvije igračke na dva tjedna. One će biti klasificirane po skupinama. Većina igračaka je namijenjena djeci predškolskog, dok je nekolicina i za djecu osnovnoškolskog uzrasta – istaknula je Molnar te dodaje da će sve igračke biti dezinficirane, prebrojane, vakumirane i sadržavat će svoj kontrolni listić. 

Osnovni cilj ovoga programa je omogućiti pristup kvalitetnim i edukativnim igračkama odnosno pružiti djeci širok izbor različitih igračaka, razvijati naviku posudbe kod djece te razvijati i poticati potrebu za dolaskom u knjižnicu po igračku, a kasnije i po knjigu.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content