1. ŽNL OBŽ Odlična utakmica očekuje se u Osijeku: FEŠK gostuje kod Metalca, Motičina povratničku sezonu otvara protiv Vardarca

Nakon nekoliko mjeseci pauze, ligaški nogomet se polako vraća na scenu. Osim što vikend pred nama donosi zanimljive dvoboje u kupu te u 1. županijskoj nogometnoj ligi pod okriljem Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije, na terene će u subotu i nedjelju istrčati i županijski prvoligaši s područja naše susjedne, Osječko-baranjske županije.

Viljevo će tako ovog vikenda biti domaćin Đurđenovcu koji je u pripremnom razdoblju uoči početka sezone bio iznimno efikasan. U šest odigranih susreta, četiri prijateljske i dvije kup utakmice, postigli su ukupno 20 pogodaka, a najviše su se u tom periodu istaknuli Andrej Vaneka, koji je postigao šest i Ivan Benković s pet pogodaka. Ako je suditi po prošloj sezoni, bit će ovo zanimljiv susret. Đurđenovac je sezonu završio na visokom petom mjestu s 53 osvojena boda, dok je Viljevo završilo jedno mjesto ispod sa samo tri boda zaostatka.

S povratničkom sezonom u društvo županijskih prvoligaša ove nedjelje započinje Motičina. Kako su istaknuli, motivacije zasigurno neće nedostajati budući da im u goste stiže iznimno jak suparnik i jedan od glavnih favorita za naslov prvaka, Vardarac.

– Na našem terenu nikome nećemo davati ulogu favorita, jer pred svojom publikom i na svom terenu mi smo ti koji idemo na pobjedu i koji ćemo pokazati da znamo i možemo – poručili su iz Motičine.

Jedinstvo iz Donjeg Miholjca ovu će sezonu otvoriti na gostovanju kod Radnika u Josipovcu. Nakon 30 kola prošle sezone zauzeli su solidno sedmo mjesto s okruglih 40 bodova, dok su svog suparnika u 1. kolu ostavili na pet bodova zaostatka. Ovaj bi dvoboj za obje momčadi tako trebao biti pravi pokazatelj trenutnog stanja što se forme tiče, budući da je i jedan i drugi sastav u međusobnim dvobojima prošle/ove godine ostvario po jednu pobjedu.

Odlična utakmica očekuje se i u Osijeku gdje će Metalac dočekati FEŠK iz Feričanaca. Između ove dvije momčadi vodila se prava bitka prošle sezone, FEŠK je na svom terenu u 4. kolu slavio s 4:2, a identičnim rezultatom Metalac je uzvratio u 19. kolu. I jedna i druga momčad osvojile su 60 bodova, no klub iz Feričanaca bio je plasiran jedno mjesto više zbog bolje gol razlike. Završili su na trećem mjestu.

1. ŽNL: 1. kolo

Baranja Belje Beli Manastir – Hajduk Marijanci (subota, 21. kolovoza u 17:30)

Viljevo – Đurđenovac (nedjelja, 22. kolovoza u 17:30)

Motičina Donja Motičina – Vardarac (nedjelja, 22. kolovoza u 17:30)

Bratstvo Radikovci – Slavonac Ladimirevci (nedjelja, 22. kolovoza u 17:30)

Radnik Josipovac – Jedinstvo Donji Miholjac (nedjelja, 22. kolovoza u 17:30)

Hajduk Popovac – Torpedo Kuševac (nedjelja, 22. kolovoza u 17:30)

Metalac Osijek – FEŠK Feričanci (nedjelja, 22. kolovoza u 17:30)

Omladinac Josipovac – Ratar Piškorevci (nedjelja, 22. kolovoza u 17:30)

(www.icv.hr, mra, foto: facebook, NK FEŠK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content