ROKOVO 2021. Defileom Gradske glazbe i mažoretkinja u petak, 13. kolovoza počinje proslava Dana grada Virovitice

Još samo nekoliko dana ostala su do početka ovogodišnjeg Rokova, manifestacije koja govori o životu Virovitice i na kojoj će ove godine sudjelovati gotovo svi klubovi i udruge s područja grada. Dan grada je dan svakog njegovog žitelja pa ne čudi što se u godini obilježenoj pandemijom, nakon prošlogodišnje stanke, svi žele predstaviti posjetiteljima.

Virovitičani i njihovi “gosti” s nestrpljenjem čekaju zanimljiv program, koji počinje ovog petka, 13. kolovoza. U 18:15 sati održat će se tradicionalni defile Gradske glazbe i mažoretkinja. Ove godine ruta počinje kod Dvorca, a završava na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića.

U 18:30 sati posjetitelje očekuje Promenadni koncert Gradske glazbe i mažoretkinja, koji će trajati do 19:30, a održat će se ispred Gimnazije Petra Preradovića.

U 19:30, u Gradskom muzeju Virovitica slijedi otvorenje izložbe “Umjetničko naslijeđe bjelobrdske kulture”.

Termin od 20 sati rezerviran je za VT Rock Fest, inače stalnog “pratitelja” proslave Dana grada Virovitice, no ove će se godine održati na novoj lokaciji, također ispred Gimnazije u Virovitici. Na ovogodišnjem VT Rock Festu nastupit će grupe “Freeway” i “Epitaf”, čiji su nastupi “žestoki” i dobro poznati ljubiteljima starog rocka.

Prvi Dan Rokova završit će nastupom fantastične grupe Silente. Poznati hrvatski pop rock bend iz Dubrovnika osnovan je 2013. godine i proslavio se pjesmom “Terca na tišinu”. Početak koncerta na rasporedu je u 22 sata.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content