ROKOVO 2021. Na 2. Oldtimer susretima ove subote u centru grada očekuju vas vozila iz nekih prošlih vremena

Zaljubljenici u stara vozila ove će subote doći na svoje. U organizaciji Oldtimer kluba, u Virovitici se održavaju 2. Oldtimer susreti povodom obilježavanja Dana grada, Rokova.

Od 9 sati posjetitelji će tako moći uživati u izložbi vozila koji će biti ”postavljena” u centru grada, od Trga bana Josipa Jelačića (Robna kuća) pa sve do ulaza u dvorac Pejačević.

– Prošle godine Oldtimer susret je bio u nešto manjem obimu nego li će to biti slučaj ovog puta. Očekujemo dolazak Oldtimer klubova iz svih krajeva kontinentalne hrvatske poput Zagreba, Osijeka, Samobora, Čakovca, Bjelovara, Garešnice, Našica… Ono što bi posebno moglo zanimati posjetitelje, od izložbenih automobila i motora moći će se vidjeti neki koje do sada nismo imali kod nas u Virovitici, poput Kawasaki motora iz 80.-tih godina koji je jedini takav primjerak u Hrvatskoj. Očekujemo oko stotinjak vozila, ali ne želimo otkrivati previše, neka sve ostane jedno ugodno iznenađenje za posjetitelje – rekao nam je predsjednik Oldtimer kluba Virovitica, Tomislav Maloča.

Po završetku izložbe, oko 14 sati, planiran je defile vozila, a Tomislav nam otkriva gdje će se sve moći vidjeti.

– Ove godine vozit ćemo se nešto manje za razliku od prošle godine. Planirana ruta iznosit će 27 kilometara, trajat će otprilike sat vremena, a sve kreće iz centra grada. Proći ćemo tako Masarykovom, Strossmayerovom, Osječkom i ulicom Matije Gupca, nastavljamo kroz Taborište, Rezovac, Milanovac, dok će defile završiti u Svetom Đurđu – dodao je.

Kako su nam najavili, fotografiranje s automobilima bit će dozvoljeno, posebno onim najmlađima. Na vama je samo da dođete i uživate u još jednom ”retro” spektaklu u organizaciji Oltimer kluba Virovitica.

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content