RUJAN U PARK ŠUMI JANKOVAC Ove jeseni u samom srcu Papuka bogat i zanimljiv program

Rujan, po mnogima najljepši mjesec na Papuku, obilježit će i nekoliko manifestacija. Prva od njih je „Papuk Lucky trail“, utrka koja će okupiti stotine natjecatelja koji će u sportskom duhu ujediniti ljubav prema prirodi, rekreaciji i druženju. Lucky Trail Papuk je timska trail utrka, novi atraktivni format utrke. Na njemu sudjeluju tročlani timovi koji trče na tri staze u Parku prirode Papuk, sa startom i ciljem na izletištu Jankovac. Utrka se održava u subotu 11. rujna s početkom u 10 sati, a start i cilj utrke nalaze se ispred Planinarskog doma Jankovac.

Subotu nakon, 18. rujna, boje jeseni preduhitrit će bojama i okusima vina. Vinski piknik na planini četvrti je od 5 događaja u nizu pod nazivom „wine not?!“ u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije, lokalnih turističkih zajednica i turističke agencije Draft. Vinski piknik na Jankovcu počinje u 16 sati.

PP Papuk

Iz Parka šume Jankovac obavještavaju posjetitelje da u rujnu stupa na snagu i novi cjenik pa će individualna ulaznica od ponedjeljka do petka ostati 10 kuna, a vikendom i blagdanima će stajati 20 kuna. Dobna granica za besplatnu ulaznicu za djecu pomiče se s dosadašnjih 4 na 7 godina. Cijena stručnog vođenja i edukativnih programa ostaje ista.

 – Očekujemo da će epidemiološka situacija dozvoliti da provedemo sve planirane manifestacije po kojima je jesen na Jankovcu poznata, a to je u prvom redu i Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu u listopadu, a uskoro ćemo posjetitelje upoznati i s novim ulaganjima u infrastrukturu Park šume Jankovac – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Odgovornim ponašanjem pridržavajući se epidemioloških mjera veselimo se nadolazećim mjesecima na Papuku koji svojim sadržajem podsjećaju na predpandemijsko vrijeme.

(www.icv.hr, PP Papuk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content