Slatinske udruge UZOOR i UOSI zajedno na izletu u Orahovici

- PROMO -

Udruga UZOOR za Udrugu osoba s invaliditetom Slatina u utorak je organizirala izlet na orahovačko jezero. S obzirom da Udruga osoba s invaliditetom posjeduje svoja prilagođena vozila, nije bio problem povesti veći broj članova te je na izlet došlo dvadesetak članova. Povod je bio međusobno bolje upoznavanje ne samo članova već i asistenata, suradnika, voditelja, onih koji se svakodnevno brinu održati sve na okupu i osigurati im bolje uvjete.

Naime, udruga UZOOR provodi projekt „U redu je biti drugačiji“ koje je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike iz programa usmjerenog prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima. Tijekom tog projekta kroz niz edukacija i radionica nastojali su animirati i osvijestiti djecu i mlade kako trebaju biti otvoreni prema različitostima i kako će njihovim upoznavanjem i razumijevanjem uvidjeti da nas različitosti zapravo obogaćuju.  

20210810 101600 1

Prema tome, kad se malo dublje pogleda, tog dana je oko jezera u Orahovici prošetala grupa snažnih i moćnih ljudi kojima vrlo malo treba da zasjaje punim sjajem. Bio je to jedan skroman izlet, ali bogat osmjehom, radošću i veseljem.

(www.icv.hr, adf; UZOOR Slatina, D. Maravić) 

Povezane vijesti

Skip to content