Zabranjeno pušenje vratilo nas u 80-te: Njihove hitove u glas su pjevale sve generacije

U nedjelju je, trećeg dana obilježavanja ovogodišnjeg Rokova, glavna pozornica u centru grada bila rezervirana za virovitički Indian summer band i jedan od najpopularnijih sastava s ovih prostora, Zabranjeno pušenje.

Bosanskohercegovačka skupina osnovana u Sarajevu 1980. godine, u vremenu iz kojeg po mnogima dolazi najbolja glazba, već je od samog starta bila jedna od najznačajnijih pojava na prostoru bivše države. Njihovi koncerti rasprodavali su se u kratkom roku, bili su izuzetno popularni, a ploče koje su izdavali prodavale su se u nekoliko stotina tisuća primjeraka.

Band je nastao kao klasična ”garage” grupa sastavljena od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku 2. gimnaziju i dijelili istu ulicu u kvartu Koševo. Grupa je nekoliko godina žarila i palila sarajevskom klupskom scenom koja je tada bila tek u nastanku, a iz tog ”backgrounda” korjene vuku mnogi, danas već afirmirani bendovi i izvođači.

Ozbiljniji početak rada grupe vezan je uz kultni meeting point mladih glazbenika i umjetnika, podrum, duhovito nazvan “Zaborav“, a u kojem su grupe imale probe i prve nastupe, uglavnom za lokalne fanove.

Tijekom godina sastav se mijenjao, ali njihova popularnost i dalje ne prolazi. Svevremenski Hitovi poput “Zenice bluesa“, “Juga 45“, “Možeš ima’t moje tijelo” te brojnih drugih, i danas pjevaju sve generacije.

Na pozornici u Virovitici danas su se tako pojavili Davor Sučić, poznatiji pod nazivom “Sejo Sekson“, Robert Boldižar, Toni Lovrić, Branko Trajkov i Dejan Orešković.

Prije nastupa sarajevskog sastava, publiku je na glavnoj pozornici  “zagrijao” virovitički akustični Indian summer band.

U našim fotogalerijama pogledajte kako je bilo na ovim odličnim koncertima.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rođak)

no images were found

no images were found

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content