Tradicionalni turnir ulica u Donjoj Pištani: Prvo mjesto “Grobljanskoj ulici”, najbolji igrač i strijelac turnira Mario Kovač

Prigradsko naselje Orahovice, Donja Pištana, već nekoliko godina organizira turnir ulica u cilju promocije sporta među mladima i djecom te druženja mještana.

I ove su godine sudjelovale sve ulice u tom prigradskom naselju kao i gost, već tradicionalno momčad susjednog mjesta Bukvik iz općine Čačinci, ukupno dakle četiri ekipe, a igralo se sustavom “svatko sa svakim”. Nazočne je na početku pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Donja Pištana Mario Kolar.

-Evo i ove godine smo uspjeli organizirati ovaj turnir i hvala svim našim mještanima te mještanima Buvkika koji su sastavili momčadi i sudjelovali. Hvala Gradu Orahovici na podršci i gradonačelniku Saši Risteru što nam se pridružio na početku i na kraju turnira. Trudit ćemo se da ovaj turnir postane prepoznatljivost našeg mjesta – rekao je Kolar.

Turnir Ulica Donja Pistana 2

Turnir je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister naglasivši kako je ovaj turnir odlična prigoda za okupljanje mještana.

-Znamo koliko sport i nogomet populariziraju i promoviraju mjesta, gradove i države. Zato je ovaj turnir odlična stvar za okupljanje mještana ovog prigradskog naselja i zato pohvaljujem organizatora na ustrajnosti i volji. Najveći pobjednik ovog turira je druženje, prijateljstvo i sport koji spaja sve – rekao je prilikom otvaranja gradonačelnik Rister.

Nakon razigravanja, prvo mjesto pripalo je Ulici bana Josipa Jelačića ili kako je ekipa nazvana “Grobljanska ulica”, drugo mjesto pripalo je Bukviku, a treće Riječnoj ulici.

Najbolji igrač i strijelac turnira je Mario Kovač iz pobjedničke momčadi, dok iz iste momčadi dolazi i vratar Jan Kovač. Nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Rister.

Turnir Ulica Donja Pistana 3

-Bilo je jako dobro, zabavili smo se, družili i pokazalo se još jednom koliko sport i nogomet zbližavaju ljude svih generacija. Hvala našem Mjesnom odboru koji organizira ovaj turnir svake godine i dok budemo mogli, odazivat ćemo se i zajedno uživati – rekao je kapetan pobjedničke momčadi te najbolji igrač i strijelac turnira Mario Kovač.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content