U Gornjem Miholjcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 30. obljetnica osnivanja gornjemiholjačke satnije HV-a

Jučer (nedjelja) je u Gornjem Miholjcu, u organizaciji Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Gornji Miholjac, obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 30. obljetnica osnivanja gornjemiholjačke satnije HV-a.

Proslava je započela odavanjem počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i upaljenih lampiona uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Gornjeg Miholjca. Počast su odali predstavnici i predsjednici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja grada Slatine predvođeni predsjednikom GO UHDDR Slatina Željkom Kolingerom, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade stožerni brigadir Josip Černi, te zamjenik slatinskog gradonačelnika i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić. Molitvu je predvodio potpredsjednik UDVDR Ogranak Voćin Ivan Đuzel.

IMG_1618

Obilježavanje je nastavljeno igrama hrvatskih branitelja u streljaštvu zračnim pištoljem i stolnom nogometu, a prije natjecanja nazočnima su se ispred Mjesnog doma obratili s nekoliko pozdravnih riječi predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger, dogradonačelnik Ilija Nikolić, a ratni zapovjednik Josip Černi je, uz pozdrave, igre i otvorio. O osnivanju prve gornjemiholjačke satnije HV-a govorio je ratni zapovjednik iste Drago Gerenčir.

Rezultati:

Stolni nogomet ekipno:

1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ 1
2. UHDVDR Slatina
3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ 2

Streljaštvo zračnim pištoljem ekipno:

1. TO UHDDR Sladojevci
2. GO UHDDR Slatina
3. ZUiČ HVIDR-a Slatina

Medalje i pehare najuspješnijim ekipama uručili su Željko Kolinger i Ilija Nikolić.

IMG_1658

Također, u sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 30. obljetnice osnivanja gornjemiholjačke satnije HV-a, održan je nogometni turnir djece hrvatskih branitelja iz Bakića, Slatine, Gornjeg Miholjca i Sladojevaca. Najuspješnija su bila djeca iz Sladojevaca, druga djeca iz Gornjeg Miholjca, a treće su mjesto zauzela djeca iz Bakića. Ekipama su odličja, kao i majice djeci te članovima GO UHDDR Slatina, uručili Željko Kolinger i predsjednik Streljačkog kluba “Miholjac” iz Gornjeg Miholjca Josip Kovačić.

Na kraju ovog cjelodnevnog događaja odigrana je revijalna nogometna utakmica između ponovo oformljenog Nogometnog kluba “Miholjac” Gornji Miholjac i Nogometnog kluba “Mladost” Bakić u kojoj su slavili domaćini s 2:1.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli, TO UHDDR G. Miholjac)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content