U Gradskom muzeju Virovitica povodom ovogodišnjeg Rokova predstavljen katalog “Drveno doba”

U Gradskom muzeju Virovitica jučer (subota) je povodom obilježavanja Dana grada predstavljen katalog Drveno doba kao preglednik ovog postava koji je u muzeju otvoren 2019. godine.

Tom prigodom ravnateljica muzeja Mihaela Kulej podsjetila je sve nazočne, među kojima je bio i gradonačelnik Ivica Kirin te pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, na tu godinu otvaranja postava koja je značila značajan preokret u radu muzeja, te odmah i navela da je ovaj katalog izvrstan preglednik opsežnog rada muzejskog postava Drveno doba koji je prepoznat i u Ministarstvu kulture RH.

Katalog je pisan u dva izdanja, na hrvatskom i na engleskom jeziku. Ministarstvo kulture je poduprijelo hrvatsko izdanje kataloga, a englesko izdanje pokriveno je sredstvima Gradskog muzeja Virovitica.

-Katalog je koncipiran na taj način da prati tijek postava Drveno doba, a uskoro ćemo izdati još jedan katalog koji će biti preglednik postava i predmeta smještenih u podrumskim prostorijama koji u ovom katalogu nisu obuhvaćeni. Namjeravamo naš idući katalog prijaviti Ministarstvu kulture i to će biti naša nova priča kojom ćemo zaokružiti “Drveno doba” – rekla je prigodom predstavljanja kataloga Mihaela Kulej.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content