U Novoj Bukovici održana svečana sjednica Općinskog vijeća, dodijeljena su i javna priznanja, doznajte tko su laureati

U povodu blagdana Velike Gospe, koji je ujedno i Dan općine Nova Bukovica, u mjesnom domu u Novoj Bukovici održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednicu je otvorio zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Manuel Mandić pozdravivši nazočne, među kojima su između ostalih bili – zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, načelnik općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, načelnik općine Crnac Mato Damjan, načelnik općine Mikleuš Robert Grabar, predsjednik Općinskog vijeća Čađavice Josip Piskać…

Načelnik općine Nova Bukovica Tomislav Bračun govorio je o projektima koji se provode na području Nove Bukovice, naglasivši odličnu suradnju s Virovitičko-podravskom županijom, jer je, primjerice, nedavno uz suradnju s Poduzetničkim inkubatorom prijavljena izgradnja novog dječjeg vrtića u Novoj Bukovici. Osim toga, županija je, uz župana Igora Androvića, ponovno pokrenula inicijativu za izgradnju sportske dvorene pri OŠ Vladimira Nazora u ovoj općini, a prošle godine, županijskim sredstvima, asfaltirana je i cesta u Gornjem Viljevu, jednom od najstarijih naselja u ovoj općini.

Uz načelnika Bračuna, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, obratili su se i Biljana Borzan, kao i Denis Ostrošić, a zamjenik župana Marijo Klement, pozdravio je nazočne u ime Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića.

– Ovo je prigoda kako bi se prisjetili svega onoga što je odrađeno u zadnjih godinu dana. Vidimo da se radi i ulaže u sve segmente društva na području ove općina. Želja nam je do kraja godine imati pripremljenu projektnu dokumentaciju za novu sportsku dvoranu Novoj Bukovici kako bi je onda mogli prijaviti za financiranje kroz fondove. Virovitičko-podravska županija i na ovaj način, kako ovdje u Novoj Bukovici, tako i u ostalim gradovima i općinama, daje punu podršku svim projektima, s ciljem stvaranja što boljih uvjeta života stanovnika cijele naše županije. Svim žiteljima općine Nove Bukovice želim sretan i blagoslovljen Dan općine i blagdan Velike Gospe – kazao je Marijo Klement.

Nakon „protokolarnog dijela“ podijeljena su i javna priznanja zaslužnima. Dobitnici su: Blaženka Blažević (Zlatna plaketa Općine Nova Bukovica); Darko Bašić, Antun Cicvarić, Ivica Čip, Dino D’ovidio, Josip Mandić, Antun Tandarić, Ivan Tudić, Josip Šimek (svi su članovi DVD-a Nova Bukovica i Brezik, a dobili su Zahvalnice Općine Nova Bukovica), te Darko Meter (Zahvalnica Općine Nova Bukovica).

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content