U REDU JE BITI DRUGAČIJI Udruga UZOOR organizirala niz radionica namijenjenih prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom i mladima

- PROMO -

Proteklih dana Udruga UZOOR okupljala je različite dionike u gradu Slatini i provela ih kroz niz radionica namijenjenih prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom i mladima. Govorilo se o komunikacijskim, socijalnim vještinama, mentalnom zdravlju, važnosti pozitivnog razmišljanja i tolerancije, a kroz prikaz primjera iz prakse nastojala se približiti važnost otvorenog razmišljanja i mogućnosti pozitivnih promjena u društvu. Kroz interaktivna druženja, različiti dionici su se uspjeli povezati u zajedničkim interesima. Sve se to odvijalo u sklopu projekta ”U redu je biti drugačiji” čiji je cilj razviti svijest o prihvaćanju različitosti kod djece i mladih, povećati toleranciju na različitosti i time utjecati na smanjenje svih pojavnih oblika nasilja nad i među djecom i mladima.

Voditeljica projekta Udruge UZOOR Danijela Maravić pojasnila je smisao radionica:

– Različitosti o kojima smo htjeli govoriti usmjerene su i na socijalne, kulturne, i sl., a velik udio u uzrocima netolerancije i nasilja među mladima jesu predrasude, nepoznavanje i nerazumijevanje različitosti, zatvorenost prema promjenama te sve manje prisutno izravno komuniciranje. Upravo smo zato kroz niz različitih radionica nastojali okupiti što više djece i mladih iz različitih okruženja i predočiti im različite vidike. U provedbi projekta pred nama su bili brojni izazovi, uglavnom povezani s pandemijom te smo niz radionica morali održati on-line. Iako nije onako kako smo zamislili, na kraju smo zadovoljni i nastojat ćemo nastaviti u istom smjeru i uključiti što više sugrađana. Promjene se ne događaju preko noći, to je dugoročan proces s puno malih koraka, a za kvalitetan razvoj treba ulagati u ljude, a najvažnije je ulagati u djecu i mlade – istaknula je voditeljica projekta Danijela Maravić.

Uz Udrugu UZOOR u projektu sudjeluju Društvo naša djeca Slatina te Udruga osoba s invaliditetom Slatina za koje je organiziran i izlet na jezeru u Orahovici. Sutra, 10. kolovoza je na rasporedu još jedna on-line radionica s Kišnim razdragancima u kojoj će Ivanka i Mrle čitati priče. Podsjetimo, prošle godine ovaj kreativni par održao je interaktivnu radionicu kroz mini koncert za djecu.

Pridružiti se ovoj radionici možete prijavom na Facebooku na @uzoorito ili na e-mail: uzoor.slatina@gmail.com Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike temeljem projekta usmjerenog prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima na području Republike Hrvatske u 2019. godini.

(www.icv.hr, ADF; Udruga UZOOR, D. Maravić)

Povezane vijesti

Skip to content